Ny folketingskandidat for Radikale Venstre

Mia Nybo er valgt som folketingskandidat i opstillingskredsen, der består af Skanderborg, Odder og Samsø kommuner.

Artiklens øverste billede
Mia Nybo er ny folketingskandidat for Radikale Venstre. Pressefoto.

Mia Nybo er valgt som Radikale Venstres folketingskandidat ved en velbesøgt generalforsamling i opstillingskredsen Skanderborg, Odder og Samsø, som blev afholdt i denne uge i Skanderborg.

Mia Nybo er en energisk 33-årig kvinde, som glæder sig til at møde borgerne i Østjylland, udtaler kredsformand Mie Bergmann i en pressemeddelelse.

Grundlæggende vil Mia Nybo arbejde for et stærkere, grønnere og friere Danmark, fordi det er den retning, der i hendes optik er nødvendigt for, at vi efterlader et godt samfund til kommende generationer.

Mia udtalte blandt andet på mødet, at for at få et stærkere Danmark, så er vi nødt til at tale om, hvordan vores skattepenge bliver prioriteret og dermed også, hvad velfærdsstatens kerneopgaver er, og hvad erhvervslivet og civilsamfundet kan løfte.

Gode lokalmiljøer

Hun udtalte videre, at vi derudover er nødt til at sikre udviklingen uden for byerne, da livet i Danmark også leves der. Det betyder, at vi er nødt til at sikre gode lokalmiljøer, arbejdspladser i nærheden, gode pendling-muligheder og adgang til almindelig services som læge, dagligvarebutikker og foreningsaktiviteter.

For at vi kan få et friere samfund, så er vi ifølge Mia Nybo nødt til at sikre mere lighed. Hvis den systemiske ulighed opretholdes, så bliver vores samfund også mere utrygt.

Hun mener, at vi er nødt til at sikre en bedre social mobilitet, og at vi er nødt til at gøre noget for, at folk ikke oplever sig magtesløse og efterladte på perronen, mens samfundstoget kører videre. Vi må sikre, at vi har lige muligheder trods ulige forudsætninger.

Livskundskaber

Ydermere så skal vi ifølge Mia Nybo sikre, at vores uddannelsessystem uddanner demokratiske samfundsborgere og der skal mere fokus de livskundskaber, der går udover dansk og matematik. Vi skal lære vores børn og unge at begå sig bedre i voksenlivet, end vi gør i dag. Det er ikke den eneste løsning på den mistrivsel, der ses blandt børn og unge, men det kan være et lille skridt på vejen

Et grønnere og mere bæredygtigt samfund kom til udtryk, da snakken faldt på de store infrastrukturprojekter og i Mias optik, så er vi nødt til at sikre, at vores bygge- og infrastrukturprojekter også tager højde for både klimaet, biodiversiteten og den menneskelig trivsel.

Vi er nødt til at overveje om fordelene ved at bygge vejen, broen eller lægge togskinnerne opvejer den påvirkning projekterne har på mennesker, klimaet og biodiversitet, så disse også bliver faktorer og ikke kun pris og tidsbesparelse, når et projekt skal vedtaget.

Generelt så glæder Mia Nybo sig til gode samtaler, diskussioner og mulighed for at blive klogere på alle de emner, der er vigtige for alle, der bor i Østjylland.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

sra

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.