Byrødder punkterer drøm om feriepark i Ry

Et flertal i Skanderborg Byråd vil ikke gå videre med planerne om at omdanne Holmens Camping til en luksusferiepark.

Artiklens øverste billede
Ry Feriepark er ikke nogen dårlig ide, den skal bare ikke erstatte en campingplads, mente et flertal i byrådet.

Trods en ihærdig indsats fra Venstre og ikke mindst Det Konservative Folkeparti lykkedes det ikke at få vendt Økonomi- og Erhvervs-udvalgets beslutning om at sige nej til at igangsætte planlægningen af Ry Feriepark, da byrådet mødtes mandag i sidste uge. Dermed er visionen om en luksusferiepark på Holmens Camping endegyldigt parkeret.

Som det var tilfældet ved Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde, blev Thomas Cordtz (K), ejer af Birkhede Camping, vurderet inhabil og måtte forlade byrådssalen, inden byrødderne behandlede sagen.

I forsøget på at sikre realiseringen af ferieparken mødte Det Konservative Folkeparti op til byrådsmødet med et ændringsforslag, der skulle sikre større fokus på bæredygtighed og naturbeskyttelse i udførelsen af ferieparken.

Bæredygtigt alternativ

»Vi mener, det er uheldigt for Ry, Skanderborg Kommune, hele Søhøjlandet og VisitAahus-regionen, hvis planen om en feriepark skrinlægges. Vi er overbeviste om, at der sammen med udvikleren kan skabes en grøn og bæredygtig feriepark med de rette hensyn til naturen, borgere og andre lokale forhold. Vi foreslår derfor, at vi fortsætter planlægningen, og i samarbejde med udvikler tilretter alt byggeri, materialevalg og alle løsninger, så det er bæredygtigt og CO2-neutralt, og at der i planlægningen indtænkes løsninger, der sikrer mere biodiversitet, og at de naturlige omgivelser skånes mest muligt,« lød det blandt andet fra Torben Wallner, der samtidig pegede på, at konklusionerne fra to midlertidige udvalg om turisme netop anbefalede at udvikle turismen i retning af mere helårsturisme.

Unfair overfor udvikler

Fra Venstres side blev der rettet en anklagende pegefinger mod de af byrådets medlemmer, der argumenterede for at bevare campingpladsen. Jens Szabo fandt det unfair overfor udvikler, at man ikke allerede i december, da projektet blev præsenteret og beslutningen om at sende det i for-offentlighed blev truffet, sagde fra.

Christina Bottke (V) trak en parallel til Smukfest og pegede på, hvad et godt brand kan gøre for kommunen, mens Nye Borgerliges Karina Kirk var bekymret for detailhandlen i Ry og dets afhængighed af turismen, som med en feriepark alt andet lige ville få bedre kår.

Men hverken ændringsforslag eller gode argumenter formåede at overbevise flertallet bestående af Socialdemokratiet, de Radikale, SF, Alternativet, Enhedslisten og DF om, at ferieparken burde have en chance mere.

»Vi er stolte af Ry«

»Ry er så fantastisk i sig selv, og vi skal værne om dens natur. Hvad kan naturen klare, inden det rykker på balancen. Det er præcis det, der bekymrer folk. Vi er alle stolte af Ry. Ry er ikke afhængig af et storstilet ferieprojekt for at udvikle sig. Det er ikke glamour, der gør en by attraktiv, det er det solide. Ry fortjener bedre,« lød det med flertallets stemme fra de Radikales Tage Nielsen.

Den hævede pegefinger fra Venstre gik heller ikke upåtalt hen. Borgmester Frands Fischer (S) understregede, at der med foroffentlighedsfaser netop ikke er noget, der forpligter. Et faktum flere byrødder fandt nødvendigt at gentage med egne ord.

»Naturen er vores arvesølv. Projektet har ikke taget højde for borgernes bekymring. I Socialdemokratiet vil vi gerne have en feriepark til kommunen. Den skal bare ikke overtage en eksisterende campingplads, som vi mener, har en fantastisk beliggenhed,« konstaterede Andreas Tang-Brock (S).

Et synspunkt der blev delt af flere, blandt andre DF’s Martin Frausing Poulsen:

»Jeg er godt nok ikke radikal, men noget af det, Tage siger, havde jeg selv tænkt at sige. Jeg kerer mig om området, der er et Natura 2000 område. Jeg siger nej, men ikke fordi, jeg ikke kan lide projektet. Jeg tror bestemt, det er attraktivt for Ry. Ideen er spændende, men det skal bare ligge et andet sted.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.