Skudt ned: Ry Feriepark får den kolde skulder af byrødderne

Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttede på sit møde i tirsdags ikke at gå videre med planlægningsarbejdet for en feriepark på Holmens Camping. Ferieparken får dog en sidste chance på byrådsmødet mandag.

Artiklens øverste billede
Med beslutningen fra Økonomi- og Erhvervsudvalget ser dagene ud til at være talte for planen om Ry Feriepark. Arkivfoto

Planerne for et feriecenter på arealet, der i dag rummer Holmens Camping i Ry, ligger og vipper på kanten af afgrunden.

Tirsdag skulle Økonomi- og Erhvervsudvalget tage stilling til høringssvarene fra foroffentlighedsfasen, og hvorvidt man ville starte planlægningsarbejdet op for ferieparken.

Vi synes området med det plangrundlag, der er i dag, og den aktivitet, der er i dag, har nogle styrker og værdier, som vi gerne vil passe på.

Frands Fischer (S), borgmester og formand for Økonomi- og Erhvervsudvalget

I høringsperioden har kommunen modtaget 77 høringssvar, og selvom enkelte er positivt indstillet og ser potentiale i ferieparken, så er langt størstedelen af høringssvarene bekymrede for konsekvenserne af en feriepark på området. Dermed afspejler høringssvarene stemningen fra borgermødet 24. februar, hvor langt de fleste af de knap 170, der trodsede sne og blæst og mødte op på Holmens Camping, udtrykte skepsis og bekymring over projektet.

Sendt udenfor døren

På den baggrund tog det ikke byrødderne lang tid at træffe en flertalsbeslutning om, at lægge ferieparken i mølposen. Kun Venstres Christina Bottke og Nye Borgerliges Karina Kirk gik imod den beslutning, de de mente, der skulle arbejdes videre med planerne. Det Konservative Folkepartis Thomas Cordtz deltog ikke i behandlingen af sagen, da han som ejer af Birkhede Camping blev vurderet inhabil af de øvrige udvalgsmedlemmer og sendt udenfor døren.

Christina Bottke begærede efterfølgende, at sagen skal behandles af det samlede byråd. Ry Ferieparks skæbne bliver derfor først endelig afgjort ved byrådsmødet på mandag.

»Vi er ikke parate«

»Et flertal i udvalget pegede på, at vi gerne vil stoppe her. Det, vi har lagt vægt på i den socialdemokratiske gruppe, er, at vi synes området med det plangrundlag, der er i dag, og den aktivitet, der er i dag, har nogle styrker og værdier, som vi gerne vil passe på og som vi sætter meget stor pris på. Vi vil gerne vælge det til, der er i dag. Vi vil gerne bevare campingpladsen og den udnyttelse af naturen omkring den, som der er i dag,« konstaterer udvalgsformand, Frands Fischer (S).

»Vi er sådan set glade for de campingpladser, der er her. Der er ikke noget i vejen med en feriepark, men når det kræver, at man skal lukke en eksisterende campingplads, så er vi ikke parate til det,« tilføjer han.

»Der har været rigtig mange snakke om ferieparken, og vi har selvfølgelig taget bestik af situationen. I dag er der en campingplads og en mængde turister, som bruger området. Turisterne er her jo. Der er aktivitet i dag og et plangrundlag, der fungerer. Den aktivitet, der er i dag, passe godt til området. Vi ville aldrig kunne genskabe et område som det til camping igen. Derfor er vi ikke parate til en feriepark lige der,« understreger borgmesteren.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.