Ny formand i spidsen for Gudenåkomitéen

Klimatilpasning og målet om et renere vandmiljø er i fokus for nyt formandskab i Gudenåkomitéen.

Artiklens øverste billede
Ny næstformand er Gudenåkomitéens tidligere formand, Karen Lagoni (A) fra Randers Kommune og ny formand er Rune Kristensen (A), der også er formand for Klima- og Miljøudvalget i Silkeborg Kommune. Pressefoto

De syv Gudenåkommuner, der samarbejder om Gudenåens benyttelse og beskyttelse, har konstitueret sig med et nyt formandskab i Gudenåkomitéen. I de kommende fire år vil der blive arbejdet videre med grønnere ådale og klimatilpasning med særlig fokus på den nye helhedsplan for Gudenåen.

Vi skal lykkes med at få gjort Helhedsplanen for Gudenåen konkret og skabe løsninger, der både er til gavn for lodsejere, naturen og de kulturhistoriske minder, der er om Gudenåen.

Rune Kristensen, formand for Gudenåkomitéen

Gudenåkomitéen har konstitueret sig med ny formand Rune Kristensen (A), der også er formand for Klima- og Miljøudvalget i Silkeborg Kommune. Ny næstformand er den tidligere formand for Gudenåkomitéen, Karen Lagoni (A) fra Randers Kommune.

I de kommende fire år vil Gudenåkomitéen blandt andet sætte fokus på den nye Helhedsplan for Gudenåen, målet om renere vandløb og understøtte de nationale dagsordner inden for CO2 reduktion og biodiversitetsudfordringen.

»Jeg er optaget af, at vi forsætter det stærke samarbejde mellem de syv kommuner. Vi skal lykkes med at få gjort Helhedsplanen for Gudenåen konkret og skabe løsninger, der både er til gavn for lodsejere, naturen og de kulturhistoriske minder, der er om Gudenåen,« siger Rune Kristensen, formand for Gudenåkomitéen, i en pressemeddelelse.

Gudenåkomitéens formål er blandt andet. at koordinere indsatserne for et bedre vandmiljø og de rekreative interesser på tværs af kommunegrænserne – og senest er også klimatilpasning kommet på den tværkommunale dagsorden. Gudenåkomitéen har i flere år arbejdet med grønnere ådale, helhedstænkning og klimatilpasning – et fokus, der forsætter i de kommende fire år.

»Vi står i Gudenåkomitéen på et godt og bredt vidensmæssigt fundament, fordi kommunerne har arbejdet sammen om Gudenåen i mange år. Det er et samarbejde, som vi som formandskab vil understøtte, fortsætter,« siger den nye næstformand Karen Lagoni.

Vand til gavn

Det nye formandskab i Gudenåkomitéen er også nyvalgte som henholdsvis formand og næstformand i VandOplandsStyregruppen for Randers Fjord (VOS).

Opgaven her er at fjerne kvælstof og fosfor fra vandet ved at lade vandet oversvømme egnede arealer. På den måde forbedres vandmiljøet i Randers Fjord. Kvælstofbelastningen fra det åbne land er den primære årsag til, at naturen og miljø i Randers Fjord ikke har det godt.

For at løfte miljøtilstanden i fjorden er der derfor en stor opgave med at genskabe vådområder, hvor der sker en fjernelse af kvælstof, som ellers ville have røget i fjorden. Det er en opgave, hvor der er en løbende og konstruktiv dialog med Landboforeningerne i Randers Fjordoplandet om at nå målene.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.