Millionbyggeri af Plejecenter Galten er på vej i udbud: »Vi er spændte på, hvordan det lander«

Projekt plejecenter på vej et skridt videre.

Artiklens øverste billede
Det kommende Galten Plejecenter skal opføres på den grund, hvor det nuværende plejehjem ligger, og hvor det tidligere rådhus lå. Arkivfoto

Forberedelserne til det store byggeri af et nyt Galten Plejecenter er kommet et skridt videre. Byggeprogrammet er således færdigt, og dermed er der snart grønt lys for at sende det ud i totalentreprisekonkurrence.

Vi er positive og håber, at det falder lyst og lykkeligt ud. Og heldigvis har byggeriet i Galten så stor en volumen, at der nok skal være nogen, der synes, at det er interessant.

Jens Szabo, udvalgsformand

Projektet omfatter opførelse af 77 plejeboliger med tilhørende servicearealer, kommunale arealer til udadrettede fællesaktiviteter i form af multisal med café, sundhedsklinik, træningslokaler og så videre, fællesadministration og tilhørende udearealer med et samlet bruttoareal på i alt 8.830 kvadratmeter.

To etaper

Byggeriet opføres i to etaper, hvor etape to indeholder nedrivning af det eksisterende Plejecenter Tjørnehaven. Plejeboligerne med tilhørende fællesarealer udgør i alt 5.935 kvadratmeter, servicearealer i alt 700 kvadratmeter, og de kommunale arealer udgør i alt 2.195 kvadratmeter. Anskaffelsessummen er budgetteret til 187 millioner kroner.

Der bliver tale om en længere proces, hvor interesserede tilbudsgivere skal prækvalificeres, indgive tilbud i forskellige runder, ligesom der skal ske en bedømmelse via udvalg med både politikere, embedsmænd og byggerådgivere og være en forhandling med totalentreprenører i løbet af processen.

Det store byggeri af et nyt Galten Plejecenter er kommet et skridt videre med godkendelse af byggeprogram i Sundheds- og Omsorgsudvalget. Foto: Erland Rasmussen


Det er forventningen, at der kan ske en politisk godkendelse af vindende tilbud i februar/marts 2023.

I byggeprogrammet fremgår det i øvrigt, at det kommende byggeri skal være af en sådan kvalitet, at det også i fremtiden bevarer sin værdi. I materialevalg og håndværksmæssig udførelse skal projektet være gedigent.

Mursten genanvendes

Det fremgår desuden, at der er tænkt bæredygtighed ind i projektet. Eksempelvis vil Skanderborg Kommune som minimum genanvende mursten fra Tjørnehaven i det nye byggeri og naturskiferplader vil blive lagt på kommunalt lager til senere anvendelse på andre projekter.

Derudover er der forberedt for fremtiden til opstilling af el-ladestandere i form af tomrør til egen flåde og til offentligt tilgængelige el-ladestandere.

Dertil kommer, at Sundheds- og Omsorgsudvalget, der behandlede byggeprogrammet på sit seneste møde, har bedt om at få tilføjet, at en kommende totalentreprenør også skal fremlægge en mulighed for opsætning af solceller samt forbindelse til eltavler.

Stor volumen

Sundhed- og Omsorgsudvalget godkendte byggeprogrammet. Sundheds- og Omsorgsudvalget har sendt sagen videre til Økonomi- og Erhvervsudvalget og Byrådet, som har det sidste ord i denne sag.

»Nu går det jo ud på, at vi skal se at komme i gang. Vi har nikket til det, og vi er meget spændte på, hvordan det lander,« siger udvalgsformand Jens Szabo (V).

Formanden for Sundheds- og Omsorgsudvalget henviser blandt andet til den aktuelle situation med leveringsproblemer og prisstigninger på byggematerialer.

»Vi er positive og håber, at det falder lyst og lykkeligt ud. Og heldigvis har byggeriet i Galten så stor en volumen, at der nok skal være nogen, der synes, at det er interessant,« fastslår Jens Szabo.

Det samlede Sundheds- og Omsorgsudvalg deltager i bedømmelseskomiteen, som har til opgave at udpege og indstille et vinderprojekt til politisk behandling i Sundheds- og Omsorgsudvalget, Økonomi- og Erhvervsudvalget og Byrådet.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.