Ældreplejen: Lokal hjælp til statsministeren

Sundheds- og Omsorgsudvalget har ladet sig inspirere af nytårstaler.

Artiklens øverste billede
Jens Szabo, Venstre, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, har sammen med resten af udvalget ladet sig inspirere af blandt andet statsministerens nytårstale. Arkivfoto: Grethe Bo

Det nye Sundheds- og Omsorgsudvalg har haft sit første møde, hvor man blandt har drøftet, hvad man skal beskæftige sig med fremadrettet foruden de lovgivningsbestemte opgaver.

I den forbindelse nævner formanden, Jens Szabo, Venstre, at udvalget har lade sig inspirere af både Dronningens og statministerens nytårstaler.

»Vi har noteret os, at såvel statsministeren såvel som Dronningen er kommet med nogle gode input til, hvad vi blandt andet kan arbejde med«, siger Jens Szabo.

Dronningen talte i sin tale eksempelvis om, at vi skal være bedre til at tage os af handicappede og psykisk sårbare.

»Det har vi noteret os, og det er noget af det, vi gerne vil arbejde med«, understreger Jens Szabo.

En forbedring af ældreplejen var noget af det, statsminister Mette Frederiksen satte fokus på i hendes nytårstale. Hun foreslog at afskaffe den omfangsrige regulering og lovgivning på ældreområdet og starte helt forfra.

»Jeg vil gerne hjælpe statsministeren med de områder der. Og det er mit indtryk, at det er vi enige om i udvalget, at det vil vi rigtig gerne«, uddyber Jens Szabo.

Læs også

Del artiklen