Miriam vil bidrage med logisk tænkning

Nyvalgt byrådsmedlem vil stille spørgsmål og få en ny vinkel på sagerne.

Artiklens øverste billede
Miriam Lund Rahbek, Venstre, glæder sig til arbejdet i de to udvalg, hun er blevet medlem af i byrådet. Foto: Erland Rasmussen

»Jeg vil gerne bidrage med en helt almindelig logisk tænkning«.

Sådan lyder det fra det fra Miriam Lund Rahbek, Skovby, nyvalgt medlem af Byrådet i Skanderborg Kommune, for Venstre.

Det er vigtigt, at der er nogen i byrådet, som kan huske at have haft små børn, og som ved, hvor svært det kan være at få dagligdagen til at fungere.

Miriam Lund Rahbek, nyvalgt byrådsmedlem, Venstre

Jysk snusfornuft

Udtalelsen ligner på mange måder almindelig jysk snusfornuft, men den giver endnu mere mening, når man ved, at Miriam Lund Rahbek er økonomiuddannet og til daglig arbejder med økonomistyring som erhverv og dermed er vant til at stille nødvendige spørgsmål som ”Kan det passe?” eller ”Ser det rigtigt ud?”

Bag bemærkningen gemmer sig også en dyb undren og frustration hos Miriam Lund Rahbek, som mener, at hverken det nuværende byråd eller den kommunale administration tilsyneladende stillede de logiske spørgsmål, der kunne have ført til, at man i tide opdagede et stigende børnetal og dermed behovet for mere pasningskapacitet i kommunen.

Miriam Lund Rahbek, der bor med sin mand i Skovby og deres søn på 7 år samt to døtre på henholdsvis 9 og 11 år, vil netop gerne repræsentere børnefamilierne i byrådet.

»Det er vigtigt, at der er nogen i byrådet, som kan huske at have haft små børn, og som ved, hvor svært det kan være at få dagligdagen til at fungere«, siger hun.

Dermed hentyder Miriam Lund Rahbek til, at hun selv har været vant til at aflevere børn et par steder.

Men hun har svært ved at forestille sig situationen, hvis folk skal købe bil nummer to for at kunne aflevere børn til pasning i Ry eller Hørning, når man bor i Galten-Skovby-området.

»Jeg håber, situationen er løst med den midlertidige institution i Svaneparken, men nu må vi se, om det er nok. Det bygges jo fortsat meget rundt omkring«, konstaterer hun.

Miriam Lund Rahbek har fulgt børnepasningssituationen på sidelinjen i mange år, og det har været med til at vække hendes politiske engagement yderligere.

»Jeg har altid interesseret mig for politik, og jeg overvejede i mange år at gå den vej, når børnene blev større. Og jeg blev spurgt i sommer, om jeg havde lyst til at stille op. Det sagde jeg ja til, for nu er børnene blevet større, og der er meget mindre logistik i dagligdagen«, siger hun.

Miriam Lund Rahbek meldte sig først ind i Venstre i forbindelse med opstillingen. Men det lå nu lige til højre ben.

»Jeg har altid været blå og liberal, så det var ikke svært at sige ja til, så det var helt naturligt«, lyder det.

Mødtes på halvvejen

Miriam Lund Rahbek stammer oprindeligt fra Vejle, mens hendes mand er fra Herning.

»Vi mødtes på halvvejen i Aarhus, hvor vi begge arbejder. Og så faldt vi begge for Galten-Skovby«, fortæller hun.

Miriam er uddannet serviceøkonom fra Randers. Hun videreuddanner sig sideløbende med sit fuldtidsarbejde, og hun er ved at færdiggøre sidste fag i akademiuddannelsen i økonomistyring. Derefter venter bacheloropgaven. Akademiuddannelsen giver adgang til 2. del af HD-studiet, hvis det bliver aktuelt senere.

Fritiden tilbringer Miriam Lund Rahbek med familie og venner, og så spiller hun volleyball et par gange om ugen i henholdsvis Stjær og Galten.

Dertil kommer, at Miriam elsker at være kreativ.

»Jeg strikker, hækler, syr og tegner. Det afstresser helt vildt at have noget i hænderne«, fortæller Miriam, som i øvrigt afviser, at strikningen er et modefænomen hos hende, fordi hun lærte at strikke allerede som 4-årig.

I byrådet bliver Miriam Lund Rahbek både medlem af Børne- og Ungdomsudvalget samt Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget.

»Det er absolut ønskeområder. Jeg glæder mig meget til at arbejde med noget, jeg brænder for«, siger Miriam Lund Rahbek.

Læs også

Del artiklen