Efter et år i uvished: Hørningskolen bliver i Hørning

Skolen får også fremover adresse på Vester Allé Hørning. I stedet for en flytning til Sølund afsættes 17 mio. kr. til en udvidelse og lettere renovering.

Artiklens øverste billede
Louise Waagner, skolebestyrelsesformand på Hørningskolen, er lettet over, at planerne om at flytte til Pavillon 5 på Sølund nu endegyldigt er droppet. Arkivfoto

Efter et år i uvished kan forældre og elever på Hørningskolen ånde lettet op. Planerne om at flytte skolen til Pavillon 5 på Sølund er begravet og i stedet kan de nu se frem til tilbygninger og lettere modernisering af den eksisterende skolebygning på Vester Allé i Hørning.

I forhold til de 17 mio. kr., så håber vi ikke, det er et beløb, politikerne har bidt sig alt for fast i, men at de i højere grad vil se på, hvad der er behov for, og hvad der skal til for at fremtidssikre skolen

Louise Waagner, bestyrelsesformand Hørningskolen

Byrådet besluttede onsdag i sidste uge at afsætte 17 mio. kr ud af de 30 mio. kr., der oprindeligt var afsat til en ombygning af Pavillon 5 på Sølund. Et beløb, der viste sig at være alt for lille til at virkeliggøre drømmen om en specialskole i verdensklasse på den matrikel.

De 17. mio. kr. skal bruges til at udvide kapaciteten med en tilbygning samt til en lettere ombygning og modernisering af de nuværende lokaler.

»Vi er utrolig glade og lettede over, at ideen om at flytte Hørningskolen til Pavillon 5 på Sølund nu endegyldigt er droppet. Vi har vidst et stykke tid, at det nok gik den vej, men det er først nu, at det er endelig besluttet. Det er meget lykkeligt, at Hørningskolen nu får lov at blive, hvor den er. Det er den rigtige beslutning, når alternativet er Pavillon 5, « understreger Louise Waagner, skolebestyrelsesformand på Hørningskolen.

»I forældrebestyrelsen har vi kæmpet en hård kamp for ikke at skulle flytte til Pavillon 5, og vi er lettede og glade over, at skolen nu får lov at blive i Hørning. Nu starter næste proces, hvor vi forventer at blive inddraget i arbejdet om, hvad der skal bygges og renoveres. I forhold til de 17 mio. kr., så håber vi ikke, det er et beløb, politikerne har bidt sig alt for fast i, men at de i højere grad vil se på, hvad der er behov for, og hvad der skal til for at fremtidssikre skolen,« tilføjer hun.

Læs også

Del artiklen