Nyvalgt byrod: »Jeg kommer med et friskt blik«

Andreas Tang-Brock fra Ry vil udforske og udfordre i byrådet.

Artiklens øverste billede
Andreas Tang-Brock, Ry, nyvalgt byrådsmedlem, vil gerne udforske og kultivere sin politiske side. Foto: Erland Rasmussen

Andreas Tang-Brock, 36 år og børnefamiliefar fra Ry, kom med et personligt stemmetal på 508 ind i byrådet valgt for Socialdemokratiet.

Jeg kan mærke, at jeg har lyst til det politiske, og derfor meldte jeg mig ind i Socialdemokratiet for to år siden, og nu vil jeg gerne udforske og kultivere den politiske side af mig selv.

Andreas Tang-Brock, nyvalgt byrådsmedlem.

Han blev således nummer 4 på listen over de socialdemokratiske kandidater, der fik flest personlige stemmer, og nummer 15 på top-25-listen over alle opstillede kandidater i hele kommunen.

Idræt for børn

Andreas Tang-Brock siger selv, at det fine valgresultat for de fleste stemmers vedkommende er en kvittering for, at han i de sidste fem har engageret sig lokalt i Ry og været med til at skabe en positiv forandring.

Kun i mindre grad skyldes det valgkampen, mener han, selv om det her alligevel lykkedes Andreas Tang-Brock at skabe opmærksomhed og lydhørhed omkring sig selv ved at tage initiativ til fem valgmøder for nye kandidater som ham selv.

Andreas Tang-Brock flyttede til Ry for fem år siden. Her bor han med sin kone, Winnie, samt døtrene Alma på 7 år, Karen på 5 år og sønnen Vilfred på halvandet år.

Familien først

Når man spørger om, hvad Andreas Tang-Brock bedst kan lide at lave i fritiden, så svarer han, at det vigtigste for ham er at gro i rollen som far.

»Børnene er jo det kæreste, man har, og derfor er familien hovedprioritet i min fritid«, siger Andreas Tang-Brock.

Andreas Tang-Brock, som er kandidat i idræt og historie fra Aarhus Universitet og har arbejdet som både gymnasielærer og projektleder, har i fritiden i øvrigt altid været aktiv med idræt, ligesom han nu også spiller floorball og padeltennis.

Og så har Andreas Tang-Brock taget initiativ til et frivilligt hold via et samarbejde mellem gymnastikforeningen, hallen og børnehaverne med netop børnehavebørn, hvor han underviser i ”Sjov & Ballade”.

Her dyrker børnene idræt i institutionstiden, og både børn og forældre møder foreningslivet, lyder ideen bag.

Naturen fylder

Naturen fylder også meget i fritidslivet hos den nybagte lokalpolitiker, og det skal forstås helt bogstaveligt på den måde, at han sover ude cirka 50 nætter om året.

Og favorittidspunkterne er det sene efterår eller tidlige forår, hvor mange andre ville gyse allerede ved tanken om at snuppe en lur under åben himmel. Men Andreas lægger sig på terrassen på en god madras med en varm sovepose.

»Jeg har fået naturoplevelser, jeg ellers aldrig ville have fået. Det er kærligheden til stjernehimmelen, roen og den friske luft, som trækker. Og jeg skal helst se et stjerneskud, inden jer sover«, fortæller Andreas Tang-Brock, som i øvrigt også elsker at rode i sin køkkenhave, hvor den lige nu står på knoldselleri, som skal bruges til en god gang suppe.

Interessen for politik er blevet vakt via DGI, hvor Andreas Tang-Brock har været medlem af den landsdækkende idrætsorganisations hovedbestyrelse i perioden 2017-2019.

Han blev valgt efter at have markeret sig på generalforsamlinger, hvor han rejste sager og stillede spørgsmål, og det førte til, at han blev opfordret til at stille op til hovedbestyrelsen.

Via arbejdet i DGI har Andreas Tang-Brock mere og mere orienteret sig mod det politiske.

»Jeg kan mærke, at jeg har lyst til det politiske, og derfor meldte jeg mig ind i Socialdemokratiet for to år siden, og nu vil jeg gerne udforske og kultivere den politiske side af mig selv«, lyder det.

Andreas Tang-Brock kan godt få øje på en linje i tingene fra hovedbestyrelsesmedlem i DGI til byrådsmedlem i Skanderborg Kommune.

»Politik handler om at sætte rammevilkår for en bred gruppe. Det gjorde jeg i DGI, og nu skal jeg gøre det lokalt, hvor jeg bor i Skanderborg Kommune. Det går godt i spænd, og jeg kan se den røde tråd nu«, siger han.

Udvalg passer perfekt

Når Andreas Tang-Brock fra årsskiftet indtræder i byrådet, så skal han være medlem af Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget. Men han skal også være næstformand for Klima-, Miljø- og Planudvalget.

Begge udvalg passer godt med de primære interesseområder hos den nyvalgte politiker.

Han glæder sig imidlertid over tilliden fra både borgmesteren og den socialdemokratiske gruppe, at man på den måde giver plads til nogle af de yngre og nye byrådsmedlemmer.

Det er her, at Andreas Tang-Brock nævner, at han vil møde den politiske dagsorden med et friskt blik.

»Det er ikke ment som en kritik. Men jeg har altid udforsket og udfordret tingene. Det ligger i mig at tænke tingene lidt anderledes, end de fleste gør«, siger han.

Andreas Tang-Brock påpeger som yderligere fordel, at han kommer udefra og ikke er opvokset i det politiske system eller kender lokalpolitik på forhånd.

»Jeg har dermed alle kort på hånden for at stille spørgsmål og udfordre det, man plejer at gøre«, siger han.

For Andreas Tang-Brock vil den vigtigste mærkesag blive at omfavne og støtte tendensen i retning af mobilisering af lokalsamfundene og de stærke lokale fællesskaber.

»Jo mere lokalsamfundene kommer i spil og tager initiativet, jo federe bliver det for alle«, lyder det fra den nyvalgte lokalpolitiker.

Læs også

Del artiklen