Ny byrod: Karina Kirk vil gerne være borgernes stemme

Nyvalgt byrådsmedlem har borgerinddragelse som primær mærkesag.

Artiklens øverste billede
Karina Kirk er nyvalgt byrådsmedlem for Nye Borgerlige. Foto: Erland Rasmussen

»Jeg er målløs og havde aldrig forestillet mig at blive nummer 11, fordi jeg er fuldstændig ukendt og stillede op for et parti, der ikke i forvejen var repræsenteret.«

Kommunen skal blive bedre til at lytte til borgerne på alle områder.

Karina Kirk, Nye Borgerlige

Sådan kommenterer det nyvalgte medlem af Skanderborg Byråd, Karina Kirk fra Nye Borgerlige, sit eget personlige valg.

Føler sig taknemmelig

Nummeret henviser til, at Karina Kirk med 547 personlige stemmer kom ind på en 11. plads på listen over top 25 kandidater med flest personlige stemmer i kommunen.

»Det var helt utroligt, og det kom bag på mig. Men jeg er dybt taknemmelig, og det var et dejligt cadeau«, siger Karina Kirk.

Nye Borgerliges spidskandidat fra kommunalvalget i Skanderborg stillede også op til regionsrådsvalget i Region Midt. Her opnåede hun ikke valg, men fik 970 personlige stemmer. Det rakte til en plads som nummer tre på Nye Borgerliges liste over kandidater med flest personlige stemmer, selv om Karina Kirk var opstillet som nummer 7 og ikke førte en aktiv valgkamp til regionsrådsvalget.

Sundhed på TV

Karina Kirk, der er født og opvokset i Silkeborg, bor i Ry med sin kæreste Rene. Hun har en datter på 28 og en søn på 24 år med sin første mand. Dernæst har hun to børn, en dreng på 13 år og en pige på 11 år, med en mand, som hun nu er skilt fra. Karina Kirk er både mormor og farmor til tre børnebørn: To piger på 5 og 6 år samt sidst ankomne, som er en dreng på fem måneder.

Naturmedicin og det alternative er Karina Kirks store fritidsinteresse.

Hun er faktisk uddannet heilpraktiker, som er en tysk uddannelse som alternativ behandler, og så er hun akupunktør samt bachterapeut, som er et system, der blev opfundet af en homoøpatisk læge.

Karina Kirk har haft klinik i Ry, og da hun for år tilbage boede i Thy blev hun brugt som sundhedsekspert om naturmedicin og kostvejledning på TV Midtvest.

Det kommer bag på nogen, at jeg elsker det alternative, naturmedicin og alt, der er naturligt. Mange forbinder det ikke med Nye Borgerlige

Karina Kirk, Nye Borgerlige

»Det er noget, jeg har haft ved siden af mit almindelige arbejde som en fritidsbeskæftigelse. Jeg elsker at læse om det og gå ud i naturen og plukke hyben, hyldeblomst, ramsløg og brændenælde«, uddyber Karina Kirk.

Karina Kirk siger også, at mange bliver overrasket, når de hører om hendes fritidsinteresse.

»Det kommer bag på nogen, at jeg elsker det alternative, naturmedicin og alt, der er naturligt. Mange forbinder det ikke med Nye Borgerlige«, siger hun.

Karina Kirk mener selv, at det passer fint.

»Vi er ikke så klimaforskrækkede som mange andre, men vi går meget op i, at man ikke må forurene og svine. Vi tror ikke vildt på, at vi kan gøre så meget ved klimaforandringer, for det har altid forandret sig. Men vi kan godt gøre ting anderledes«.

Erhvervsmæssigt er Karina Kirk uddannet Sosu-assistent, og her havde hun 25 års jubilæum i november.

Karina Kirk har forladt det offentlige system. I dag arbejder hun fuldtids for det private firma ActivCare, som er et vikarbureau.

Her sidder Karina Kirk i en specialafdeling, der drifter teams bag borgere, som har brug for respirator i hjemmet. Det kan være borgere med eksempelvis ALS, muskelsvind eller trafikskade.

Men bliver det ikke en udfordring af nå det hele, når byrådsarbejdet banker på døren fra årsskiftet?’

Karina Kirk er normalt vant til at arbejde minimum 50 timer om ugen i de uger, hvor børnene har været hjemme hos deres far. Men nu er hun nede på en normal 37 timers arbejdsuge.

»Vi har haft en snak hjemme om, hvordan vi vil organisere det. I første omgang går jeg ikke ned i tid, for jeg vil gerne se, hvor meget tid byrådsarbejdet kræver. Det kan være, at vi køber os til hjælp i hjemmet, eller også må jeg gå ned i tid«, lyder overvejelsen.

Glad for ny post

Når Karina Kirk kommer i byrådet fra årsskiftet, så bliver hun medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget.

»Det er en post, jeg er glad for, fordi vi ikke har været repræsenteret før og skal ind og lære byrådsarbejdet, og de fleste sager går igennem dette udvalg, så det er et godt fundament, hvor vi kan påvirke de forskellige sager. Vores profil er også, at vi vil undgå fråds og sørge for, at der er penge til kernevelfærd, så det er godt at være inde i styreområdet og være med til at fordele«, siger Karina Kirk.

Hun tilføjer, at hun da gerne ville have været i fagudvalg for social- og omsorg på grund af hendes faglige forudsætninger, men hun mener alligevel godt, at hun kan bruge hendes erfaringer under alle omstændigheder.

En mærkesag

Hvis Karina Kirk skal nævne 1 mærkesag, hun vil arbejde for i Skanderborg Byråd, så er det, at hun gerne vil være borgernes stemme i Skanderborg Byråd.

»Kommunen skal blive bedre til at lytte til borgerne på alle områder«, mener fra Karina Kirk, som ønsker borgerne inddraget tidligere og et andet sted i processen, nemlig at man først spørger ind til, hvad borgerne selv har af ideer til løsning af udfordringerne, inden man præsenterer en eventuel skolelukning eller et færdigt byfornyelsesprojekt.

Læs også

Del artiklen