Rødt hold sætter sejl: Fuld fart på grøn omstilling, flere penge til skolerne, bedre omsorg og pleje samt flere penge til kulturen

...og så skal det være let at komme i dialog med kommunen. Flertalspartierne i det nye byråd er enige om pejlemærkerne for de kommende fire års samarbejde.

Artiklens øverste billede
Ifølge borgmester Frands Fischer (S) skal visionspapiret være udgangspunktet for det bredest mulige samarbejde de næste fire år i byrådet. Foto: Trille Skøtt-Jensen

Det minder om valgkampsgas for fuld udblæsning, men der er mening i galskaben, når den røde flertalsgruppe udsender et manifest med klare mål for de næste fire år.

For er man socialdemokrat, SF’er, radikal, alternativ eller fra Enhedslisten, så er det ikke givet på forhånd, at man også elsker hinandens politiske principper. Derfor har de fem partier bag den røde flertalsgruppe sat sig ned, fordelt en række politiske poster imellem sig og nøje gransket det, partierne havde som vigtige mærkesager under valgkampen.

Det er et udtryk for de værdier, vi går til arbejdet med, og sætter en retning for, hvad vi i flertalsgruppen gerne vil arbejde frem mod i den byrådsperiode, vi nu går ind i

Frands Fischer (S), borgmester

Ud af der kommet et visionspapir ud af, der sætter mål og fokus på en række indsatsområder, som Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet er enige om, skal ligge til grund for deres indbyrdes samarbejde de kommende fire år.

Et udtryk for værdier

»Kompas er et meget godt ord for det. Det er et udtryk for de værdier, vi går til arbejdet med, og sætter en retning for, hvad vi i flertalsgruppen gerne vil arbejde frem mod i den byrådsperiode, vi nu går ind i,« forklarer borgmester Frands Fischer (S)

Det, der bliver det svære, er, når et punkt skal prioriteres i forhold til et andet. Så kan det godt være, at en opprioritering af skoleområdet sker på bekostning af flere penge til kulturen

Frands Fischer (S), borgmester

»Vi har brugt tid på at få talt med hinanden om, hvad der er vigtigt for os hver især. Når nu de her fem partier går sammen, hvad er de så enige om? Det her er et godt bud på det. Og vi er faktisk enige om en hel del. Og det er også et rigtig godt udgangspunkt for det bredest mulige samarbejde i byrådet. Noget er lidt løst formuleret, mens andet har en kant. Samtidig er der plads til at snakke om det i hele byrådet,« uddyber han.

Prioritering nødvendig

Et er imidlertid visioner på et stykke papir, noget ganske andet er de midler, der er tilrådighed for at føre visionen ud i livet. Og her bliver byrødderne nødt til at prioritere, erkender borgmesteren.

»Når punkterne tages ud enkeltvis, er det svært at være uenig i, at det er det, vi skal. Det, der bliver det svære, er, når et punkt skal prioriteres i forhold til et andet. Så kan det godt være, at en opprioritering af skoleområdet sker på bekostning af flere penge til kulturen. Punkterne siger noget om, hvilke ting vi gerne vil vægte, men det skal indgå i den samlede prioritering,« understreger han.

Læs også

Del artiklen