Endelig: Det nye byråd har fordelt de politiske poster

Efter mere end en uge har det nye byråd i Skanderborg en konstitueringsaftale på plads som samtlige byrådets ni partier har skrevet under på.

Artiklens øverste billede
Forhandlerne: Tage Nielsen (Radikale Venstre), Claus Leick (SF), Jens Szabo (Venstre), Thomas Cordtz (Konservative), Trine Frengler (Socialdemokratiet), Frands Fischer (Socialdemokratiet), Peter Kjær (Enhedslisten), Jørgen Naut (Socialdemokratiet), Martin Frausing Poulsen (DF) og Mira Issa Bloch (Alternativet). Karina Kirk fra Nye Borgerlige er også medunderskriver på aftalen. Pressefoto

Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har lavet en politisk konstitueringsaftale i Skanderborg Kommune for perioden 2022-2025.

Jeg har forsøgt også at være meget generøs i tilbuddet til mindretallet, der får to udvalgs-formandsposter og tre næstformandsposter. Det har vi gjort for at signalere, at det er vigtigt for os med det brede samarbejde

Frands Fischer (S), borgmester

Oven på kommunalvalget tirsdag 16. november har politikerne i Skanderborg Kommune konstitueret sig til den kommende byrådsperiode. I aftalen er alle poster fordelt mellem partierne. Partierne sætter selv endeligt navn på de enkelte poster frem mod konstitueringen den 6. december.

Med den nye konstitueringsaftale, fortsætter Frands Fischer (S) som borgmester. Frank W. Damgaard (Socialdemokratiet) besætter posten som 1. viceborgmester, mens Venstres gruppe udpeger et medlem til posten som 2. viceborgmester.

Vægt på bred aftale

»Nu har vi fordelingen mellem partierne på plads. Derefter er det op til partierne at beslutte, hvem der skal besætte posten. Tid har ikke været en parameter for os, vi har i stedet lagt stor vægt på at få lavet en aftale, alle kunne være enige om, og jeg er vildt glad for at alle ni partier er enige og vi nu har en konstitueringsaftale,« siger borgmester Frands Fischer (S).

»Vi har nået at snakke med alle partier og blive enige, og det tager tid. Det har vi også taget os, det giver et rigtig godt udgangspunkt for det kommende samarbejde i byrådet. Jeg har forsøgt også at være meget generøs i tilbuddet til mindretallet, der får to udvalgs-formandsposter og tre næstformandsposter. Det har vi gjort for at signalere, at det er vigtigt for os med det brede samarbejde« tilføjer han.

De politiske udvalg

Som borgmester er Frands Fischer selvskrevet formand for Økonomiudvalget. Her bliver Thomas Cordtz (K) næstformand. Medlem er desuden Jørgen Naut (S), Claus Leick (SF), Peter Kjær (EL), Anne Heeager (RV), Martin Frausing Poulsen (DF) og Karina Kirk (NB). Venstre har også et medlem i Økonomiudvalget, men har endnu ikke sat navn på.

Det nuværende Undervisnings og Børneudvalg ændrer navn til Børne- og Ungdomsudvalget. Her bliver Trine Frengler (S) formand, mens Birgitte Majgaard (K) bliver næstformand. Øvrige medlemmer er Anne Heeager (RV), Charlotte Vindeløv (EF), Og Mira Issa Bloch (AL). Venstre har to pladser i udvalget, men har ikke sat navn på endnu.

Det nuværende Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalg bliver fremadrettet fordelt på flere udvalg.

Sundhedsdelen lægges sammen med det nuværende Socialudvalg, og bliver nu til Sundheds- og Omsorgsudvalget. Her får Venstre formandsposten, mens Frank W. Damgaard bliver næstformand. Øvrige medlemmer er Malene Ringberg (S), Karen Lindemann (S), Jesper Arbo Frederiksen (S) og Thomas Cordtz (K). Venstre har endnu et medlem i udvalget, men har endnu ikke sat navn på.

Kulturdelen lander i det nye Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, hvor Tage Nielsen (RV) bliver formand. Venstre får næstformandsposten. Øvrige medlemmer er Andreas Tang-Brock (S), Ole Drøgemüller (S), Malene Ringberg (S) og Christian Wibe-Marker (K). Venstre har også et medlem i udvalget.

Beskæftigelsesdelen indgår i det nye Arbejdsmarkedsudvalg. Her for Venstre formandsposten, og Mira Issa Bloch (AL) bliver næstformand. Øvrige medlemmer er Frank W. Damgaard (S), Karen Lindemann (S), og Jørgen Naut (S). De sidste to pladser i udvalget går til Venstre, der ikke har sat navne på endnu.

Det Nuværende Miljø- og Planudvalg får klima oven i hatten og hedder nu til Klima-, Miljø- og Planudvalget. Formand bliver Claus Leick (SF), mens Andreas Tang-Brock bliver næstformand. Øvrige medlemmer er Peter Kjær (EN), TOmmas Leth (S), Torben Wallner (K). De sidste to pladser i udvalgt går til Venstre.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.