Konservative: Valgsejr giver mere indflydelse

Thomas Cordtz glæder sig over at få tre kollegaer ind i nyt byråd.

Artiklens øverste billede
Thomas Cordtz ser frem til at sætte flere konservative fingeraftryk på beslutninger i byrådet efter fremgang. Foto: Erland Rasmussen

»Det er helt fantastisk resultat og mere, end vi havde turde regne med eller håbe på«.

Sådan lyder det fra spidskandidat og byrådsmedlem Thomas Cordtz fra Det Konservative Folkeparti som kommentar til kommunalvalget, hvor hans parti suverænt fik størst fremgang i hele Skanderborg Kommune.

Jeg regner med, at vi kan engagere os meget bredere end hidtil og involvere os i så mange udvalg som muligt for at få en finger med i spillet.

Thomas Cordtz, Det Konservative Folkeparti

Fra en til fire

Det blev til et plus på 2.654 stemmer til en andel på 12,7 procent, og Det Konservative Folkeparti er nu tredjestørst i det nye byråd.

Fremgangen betyder, at Thomas Cordtz fra at have været eneste konservative medlem af byrådet i de sidste fire år nu fra årsskiftet får selskab af yderligere tre konservative.

Den konservative spidskandidat følte valget som lidt af en eksamen.

»Valgresultatet var en forløsning og enorm glæde. Jeg var godt klar over, at jeg skulle levere et godt resultat denne gang. Jeg har knoklet på i fire år for at genetablere konservative som et dueligt, borgerligt parti igen, ligesom jeg også har forsøgt at profilere partiet i pressen og på sociale medier. Det var spændende, om det ville give pote«, siger Thomas Cordtz.

Han fremhæver imidlertid også en god holdindsats i den konservative valgkamp som årsag til fremgangen.

»En fælles indsats, hvor alle har knoklet på, og som har resulteret i fantastisk flotte valg i de konservative kandidaters lokalområder. Det er en holdsejr, og jeg ville ønske, at alle var kommet ind«, lyder det.

Samtidig er Thomas Cordtz helt klar over, at en del af forklaringen på den lokale fremgang hænger sammen med, at Det Konservative Folkeparti står til fremgang på landsplan.

Cordtz glæder sig til at få tre konservative kollegaer i byrådet.

»Jeg regner med, at vi kan engagere os meget bredere end hidtil og involvere os i så mange udvalg som muligt for at få en finger med i spillet«, siger han.

Thomas Cordtz henviser dermed til, at han som medlem af Økonomiudvalget godt nok har været med til at samle trådene til sidst, men han har derimod ikke været med til den politikudvikling, der sker i det enkelte fagudvalg.

»Jeg glæder mig til at komme ud i udvalg, og at vi bliver flere til at dele arbejdet. Her får vi hver især nogle udvalgsområder, som vi vil være ansvarlige for, og hvor vi kan afstemme med gruppen«, siger Thomas Cordtz.

Mere indflydelse

Thomas Cordtz mener, at det vil give flere konservative fingeraftryk på beslutningerne i byrådet, fordi konservative som medlemmer af de enkelte fagudvalg kan være med i overvejelser og eventuelle kompromisser allerede fra begyndelsen af byrådets sagsbehandling.

»Det betyder også, at vores rolle ændrer sig. Behovet for at lave rabalder bliver mindre, fordi vi nu er flere inde og præge processen i udvalg fra start af«, forudser Thomas Cordtz.

Men hvordan kan man tale om øget konservativ indflydelse i et nyt byråd, hvor et rødt flertal fortsat bakker op om borgmesteren?

»Den er alt andet lige bedre end før. Vi er det tredje største parti i byrådet og sværere at komme uden om, og jeg forestiller mig, at min telefon vil komme til at ringe oftere end før. Vi er klar til at søge kompromisser og forventer, at vi får flere sager med konservativt aftryk«, svarer Thomas Cordtz.

Samlet set ærgrer han sig over resultatet for den borgerlige blok.

»Det var en klar konservativ sejr, som var blevet endnu større med en blå borgmester. Det var brandærgerligt, at det ikke lykkedes at få et blåt flertal«, lyder det fra Thomas Cordtz.

Som konservative mærkesager i det nye byråd nævner Thomas Cordtz ældreområdet og tilhørende personaleudfordringer med rekruttering og fastholdelse, børneområdet og kapaciteten på skole- og dagtilbud, erhvervsliv og samarbejde med erhvervsliv om arbejdskraft og grønne løsninger samt kommende kapacitetsudfordringer på idrætsområdet.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.