Fem cykelstier på vej

Prioriteringsliste sætter gang i tre projekter i 2022 og to i 2023.

Artiklens øverste billede
Der lægges op til fem nye projekter om cykelstier i de kommende to år i Skanderborg Kommune. Arkivfoto

Skanderborg Kommune skal i gang med at arbejde på i alt fem cykelstiforbindelser i de kommende par år.

Sådan indstiller Økonomiudvalget til Byrådet i forbindelse med en prioritering af cykelstier og tiltræder dermed en indstilling om sagen fra Miljø- og Planudvalget.

Der igangsættes således tre projekter i 2022: Den ene er en ny stiforbindelse fra Nørregade til Sølyst i Skanderborg, som ifølge et overslag vil koste 750.000 kroner.

I dag er der en trappe, som forbinder Nørregade med Sølyst. Stien skal anlægges, så trappen kan undværes. Strækningen er meget benyttet af de cyklister, som skal fra Skanderborg midtby til Vestermølle, Campus og Højvangen.

Næste projekt er stier omkring Baunevej i Galten, som vil koste 1,88 millioner kroner ifølge overslag. I området Mosegårdsvej, Baunevej og Spireavej i Galten-Skovby er der i dag smalle fortov eller ingen stier. Her færdes mange børn og unge fra Skovbyskolen til og fra skole/klubtilbud.

Endelig er der et projekt på Smedeskovvej vest for Vester Nygaard til krydsningshelle mod vest, som vurderes at koste 1,58 millioner kroner. Her er formålet at forbedre forholdene langs Smedeskovvej i Galten-Skovby specielt omkring spejdernes bygninger.

Der er to projekter finansieret på 2023-bevillingen: Det er Vestergade i Skanderborg, fra Vroldvej til Birkevej, som anslås at koste 3,9 millioner kroner.

Formålet er at forbedre forholdene på Vestergade i Skanderborg, fra Vroldvej frem til Birkevej. Derefter vil forbindelsen fra Vroldvej ind til Adelgade have cykelstier.

Dernæst er det Langelinje i Skjørring mellem Farrevej til Vester Skolevej til en pris ifølge overslaget på 1,4 millioner kroner.

Projektet kobler hele Skjørring på cykelstinettet mod øst, som går helt ind til Aarhus. Det vil særligt gavne beboere i Skjørring på Skjørringvej i den sydlige ende.

Kommunen havde oprindelig søgt om tilskud fra den nationale pulje til cykelstier, men her fik man afslag.

Det tilføjes, at der stadig er afsat midler til cykelsti på Boletvej i Ry, når den bliver aktuel.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen