Bonderøv fra Galten vil have fornyelse i byrådet

32-årige Morten Møller er nyvalgt byrådsmedlem for Venstre. Han mener, man maksimalt skal sidde i tre byrådsperioder.

Artiklens øverste billede
32-årige Morten Møller er nyvalgt byrådsmedlem for Venstre i Skanderborg byråd. Foto Erland Rasmussen.

Morten Møller fra Galten er stemt ind i Skanderborg byråd for Venstre med 484 personlige stemmer. Det er anden gang, han stiller op, og denne gang lykkedes det altså at komme ind.

»Jeg er selv lidt overrasket for at være helt ærlig. Jeg fik flere stemmer end sidste gang, hvor jeg fik lidt over 200. Men der gjorde jeg heller ikke noget i valgkampen. Jeg stillede kun op for at støtte op om partiet,« siger Morten Møller.

Jeg har den grundholdning, at når man har siddet i max tre perioder, så skal man skiftes ud. Er man for længe i byrådspolitik, så ender det med at blive en livsstil at være politiker, og så bliver ens syn for indsnævret.

Morten Møller, nyvalgt byrådsmedlem for Venstre

Nu er han klar til at træde ind i byrådet, selvom han ikke har i sinde at tage udvalgsposter.

»Jeg har tænkt mig, at jeg skal have lidt friere hænder, så jeg har mere tid til bedre kontakt med borgerne, og så jeg har mulighed for at gå ind i enkeltsager,« forklarer han.


Meldte sig ud af V

Det var ellers på et hængende hår, at Morten overhovedet fik stillet op til byrådsvalget 2021.

»Jeg havde meningitis i sommer og lå syg længe. Samtidig havde jeg også meldt mig ud af Venstre, fordi jeg var utilfreds med partiet både nationalt og lokalt,« fortæller Morten Møller.

Han vil ikke gå ind i deltaljer med, hvad han var utilfreds med. Det blev ordnet med en god snak med blandt andet spidskandidat Jens Szabo.

»Jeg meldte mig som kandidat klokken kvart i tolv, den 4. oktober, hvor kandidatlisten skulle afleveres klokken 12. Jeg stiller op, fordi jeg har været ked af at se, hvor høj gennemsnitsalder, der har været på vores venstregruppe i byrådet,« siger Morten Møller, der selv er 32 år.

Maksimalt 3 perioder

Han tror på godt arbejde i venstregruppen, selvom han i protest trak sig ud af partiet.

»Jeg håber ikke, det kommer til at betyde noget. Det bunder i, at vi ikke altid er enige, men det behøver vi jo heller ikke være,« siger venstremanden.

Med sine 32 år har han nu fået en plads som en af de unge i byrådet. Og han har ikke tænkt sig at blive alt for længe.

»Jeg har en grundholdning, at når man har siddet i maksimalt tre perioder, så skal man skiftes ud. Er man for længe i byrådspolitik, så ender det med at blive en livsstil at være politiker, og så bliver ens syn for indsnævret. Der skal nye friske øjne på,« siger Morten Møller.

Anlægsgartner og bonderøv

Morten Møller bor I Galten sammen med sin kæreste og lille datter. Til daglig driver han sin egen entreprenør og anlægsvirksomhed Galten Overgaard.

Navnet Galten Overgaard stammer tilbage fra gården, som Mortens familie i generationer har drevet. Gården Overgaard ligger på Låsbyvej. Gården driver Morten Møller sammen med sin far.

»Det er meningen, at jeg skal overtage gården med tiden. Men min gamle far på 59 år skal have lov at drive den videre i noget tid endnu,« siger han med et smil.

Interessen for politik er nærmest kommet ind med modermælken. Mortens mor har siddet i byrådet for Venstre i det daværende byråd i Galten Kommune. På mange måder så er Morten meget trofast mod familien og den by, som han er opvokset i.

»Helt ærligt, så er byliv ikke noget for mig. Jeg er en bonderøv, jeg trives bedst på landet. Jeg har jo i en tidlig alder fået lov at komme med i familielandbruget, der går helt tilbage til min tip oldefars tid,« fortæller venstremanden,«

Galten føler sig glemt

Det er da også det lokale og Galten Skovby, han vil arbejde for i Skanderborg byråd.

«Jeg har lovet borgerne i Skovby og Galten, at jeg vil kæmpe for Galten og Skovbys sag. Vi har følt os glemt heroppe i mange år. Folk der har boet i Galten længe, siger at de ikke føler, de er en del af Skanderborg Kommune. Så jeg vil lægge kræfter i at få mere fokus på Galten. Jeg siger ikke, vi skal bruge en masse penge. Men vi skal sørge for, at Galten Skovby bliver en del af Skanderborg,« siger han.

Han nævner blandt andet infrastruktur som en del af en plan, for at binde Galten Skovby mere sammen med resten af Skanderborg Kommune.

»I dag kører man til Aarhus eller Silkeborg, hvis vi skal handle. Det har noget med vejnettet at gøre. Det har optaget flere her under valgkampen. Jeg har sagt, at jeg vil gøre, hvad jeg kan - uden at jeg har lovet noget. For jeg kender slet ikke økonomien bag,« siger Morten Møller.

Udover at han både arbejder i eget firma og på den fædrende gård, så er han med i Lions Galten Skovby. Han spiller også hyggefodbold i Onkel Thorvalds venner, som holder til på det gamle Skovby anlæg, hvor spillerne efter endt træning nyder en velfortjent øl.

1. januar starter Mortens Møllers første periode i Skanderborg byråd. Venstre har fået syv mandater i det nye byråd.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.