Veteraner: DF har flere ambitioner

Byrådsmedlem foreslår strategi for at blive Årets Veterankommune.

Artiklens øverste billede
Skanderborg som modtager af prisen Årets Veterankommune. Sådan lyder ambitionen fra Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Per Bille

Kunne Skanderborg Kommune blive den næste til at vinde prisen som årets veterankommune?

Sådan lyder både et spørgsmål og en ambition fra byrådsmedlem Martin Frausing Poulsen, Dansk Folkeparti, der også har rejst sagen i Økonomiudvalget.

Udgangspunktet er, at kommunen skal ansættes en veterankoordinator fra årsskiftet. Der sker som en aftale mellem partierne bag budgetaftalen: Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, SF og Enhedslisten.

I den forbindelse har Martin Frausing hæftet sig ved, at Randers Kommune blev den første til at blive Årets Veterankommune, som er en ny pris lanceret af forsvarsministeriet og forsvarsminister Trine Bramsen.

Prisen er indstiftet for at styrke og synliggøre kommunernes veteranindsats.

Som det fremgår af Økonomiudvalgets dagsorden, så har Dansk Folkeparti med stor interesse fulgt med i kåringen af Randers og samtidig funderet over, hvilken positiv betydning, prisen har haft.

Partiet har ligefrem spurgt forsvarsminister Trine Bramsen, hvad der skal til, for at Skanderborg Kommune kan vinde prisen.

Økonomiudvalget vedtog, som foreslået af Forsvarsministeriet, at kommunen søger rådgivning hos Veterancentret i forbindelse med udfyldelsen af rollen som veterankoordinator.

Læs også

Del artiklen