Flytning af busfunktion

Overvejelser om at rykke rundt på p-pladser og busser i projektområde.

Artiklens øverste billede
En flytning af busholdepladser og parkeringspladser indgår i forberedelserne til planlægningen af Kirkegaards Baghave. Her ses en skitse af projektet set fra øst. Arkivfoto

En flytning af busholdepladser og parkeringspladser har været på den kommunale dagsorden i forbindelse med forberedelserne af den videre planlægning af byggeprojektet Kirkegaards Baghave i Skanderborg.

Det var kommunens Miljø- og Planudvalg, der diskuterede sagen på sit seneste møde.

Oprindelig var det meningen at flytte noget af busfunktionen til Sygehusvej i forbindelse med, at rutebilstationen, der lige nu ligger i Møllegade, flyttes op til Banegården.

Byggeri i vejen

På Sygehusvej var det således planen, at der fortsat skulle kunne holde busser på begge sider af vejen i nogle lommer. Det skulle ikke være med ligeså meget plads, som på den nuværende rutebilstation, men det ville alligevel kræve, at der blev inddraget plads på begge sider af vejen.

På Sygehusvej har Region Midtjylland imidlertid planer om at udvide Sundhedshuset, og i den forbindelse skal der bruges mere plads til flere parkeringspladser på den ene side af vejen. Derfor duer planen om at lave buslommer på Sygehusvej ikke.

I stedet tages i den videre planlægning for Kirkegaards Baghave udgangspunkt i, at busfunktionen ikke flyttes til Sygehusvej, og at der alene etableres et enkelt stoppested langs Sygehusvejs østside.

Samtidig er udvalget blevet præsenteret for en løsning om, at der etableres buslommer langs Møllegade. Det reducerer pladskravet til den kommende busfunktion. Denne løsning frigiver plads til 17 p-pladser på Møllegades P-Plads.

Plan- og Miljøudvalget udsatte dog sagen på sit seneste møde, fordi man gerne vil have fremlagt en samlet plan.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen