Speeddate med spidskandidaterne: »Vi har fat om det meste«

Artiklens øverste billede
Ifølge SF's Calus Leick skal de forskellige enheder i kommunen blive bedre til at samarbedje og finde fælles løsninger. Foto: Per Bille

Selvom der blev talt om mange udfordringer ved Claus Leicks (SF) bord, glædede det SF spidskandidat og nuværende formand for Miljø- og Planudvalget, at er ikke var ret mange ting, byrødderne ikke allerede er i gang med at håndtere.

»Jeg elsker at komme ud og møde borgerne og høre, hvad folk synes. De kan jo godt være ret skrappe på Facebook, men når man så møder dem, og for mulighed for at forklare, så kan de fleste godt forstå, at tingene aldrig er helt så enkle. Jeg tager rigtig meget med mig videre. Der blev talt om mange forskellige emner, noget meget specifikt og dedikeret til et smalt emne, og andet i de store linjer. Der var heldigvis ikke ret meget, hvor jeg tænkte, at det har vi slet ikke fat om eller fokus på,« konstaterer han.

»En havde taget sin søn med, og det gør jo alt andet lige et stærkere indtryk at høre det fra sønner Elias’ egen mund, når han spørger, hvorfor han ikke kan komme på lejrskole,« tilføjer han.

Især klimaet og den kollektive trafik optog de speeddatere, Claus Leick talte med. Og også han var overrasket over det bureaukrati, som en af deltagerne fortalte om.

»Her blev der fortalt om pseudoarbejde i form af registreringer i den offentlige sektor i et voldsomt omfang, som tager tiden fra plejeopgaverne. Det er ikke noget, der fylder voldsomt på den politiske dagsorden, men det burde det måske gøre. Det er svært at gøre noget ved på grund af lovkrav, men jeg tænker, der er en stor sandhed i det. Der er enormt mange krav til alting,«

Skanderborg-modellen blev også vendt og kritiseret for ikke at være særlig befordrende for et bredt samarbejde på tværs af kommunale enheder.

»Det er overraskende at høre om, hvor dårlige vi er til at kommunikere og samarbejde på tværs af enheder. Vores model inviterer ikke til samarbejde. Her skal vi være bedre til at udfordre modellen. Det kræver politisk mod.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen