Speeddate med spidskandidaterne: »Den offentlige sektor er nedslidt«

Artiklens øverste billede
For Carsten Bach, spidskandidat for Liberal Alliance, var det især givtigt at tale med dem, der repræsenterede en bredere skare, som blandt andre Skanderborg Forældreorganisation. Foto: Per Bille

Klima, transport og børnepasning var noget af det, speeddaterne især havde lyst til at vende med Liberal Alliances Carsten Bach.

»Nogle ville vide, hvad jeg brænder mest for, nogle kom med meget snævre personsager, som det er svært at forholde sig til, og andre kom, fordi de selv brændte stærkt for en sag og havde forberedt sig meget grundigt. Her handlede det især om klima, transport og minimumsnormeringer,« fortæller han.

»Jeg synes rigtig godt om at få det helt konkrete perspektiv fra enkeltpersoner, især når de repræsenterer er bredere skare som grundejerforeninger eller forældreorganisationer og lignende. Det giver meget og her kunne man sagtens bruge meget mere end de fem minutter, speeddaten varede. Til gengæld er det svært, når det bliver meget personligt og personspecifikt. her kan man jo kun lytte, og det er svært at få en dialog. Det er meget lettere at tale politik på de brede sager end på de smalle personsager,« konstaterer han.

Noget af det, Carsten Bach tager med sig fra speeddaten, er de mange forskellige perspektiver på det, han ser som en nedslidt offentlig sektor.

»Minimumsnormeringer i daginstitutioner, et Sølund som er under et meget stort pres, skoler og børnepasning hvor der mangler kapacitet. En sagde, at der er noget, der ikke er som det skal være. Det, tror jeg, vi kollektivt er enige om, er rigtigt. Vi er bare politisk uenige om, hvad der er vejen hen til det, vi gerne vil have.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen