Landsbyer: Glæde over ny politik

Byrådet har vedtaget en landdistriktspolitik, og det får politikerne ros for fra LandsbyForum

Artiklens øverste billede
Landsbyernes paraplyorganisation, LandsbyForum, er godt tilfredse med Skanderborg Kommunes nye landdistriktspolitik, oplyser formand Helene Simoni Thorup. Arkivfoto

Nu skal landsbyerne for alvor på landkortet i Skanderborg Kommune.

Sådan lyder både håb og forventning fra Helene Simoni Thorup, som er formand for landsbyernes paraplyorganisation, LandsbyForum, i kølvandet på byrådets vedtagelse af en ny landdistriktspolitik forleden.

»Politikerne har lyttet til os og synes dermed også, at det er en god ide, at landsbyerne kommer endnu mere på landkortet. Det kan vi komme med landdistriktspolitikken. Ved behandlingen af politikken i byrådet blev det også luftet, at der nok skal falde penge af. Dem får vi også brug for, når politikken skal realiseres i konkrete handleplaner - og føres ud i livet«, siger Helene Simoni Thorup.

Politikerne har lyttet til os og synes dermed også, at det er en god ide, at landsbyerne kommer endnu mere på landkortet. Det kan vi komme med landdistriktspolitikken.

Helene Simoni Thorup, LandsbyForum

Dialog på en ny måde

Foruden at fremhæve landsbyerne og landområderne i kommunen som vigtige og værd at understøtte, indeholder landdistriktspolitikken også strategispor om udvikling og bosætning, dialog, mobilitet samt klima og bæredygtighed. Her fremhæver Helene Simoni Thorup kommunens ønske om at styrke dialogen med landsbyerne.

»Vi bifalder ønsket om en dialog på en ny måde, så landsbyerne stikker hovederne sammen og får taget debatten langt tidligere. Vi mærker også, at politikerne nu er interesseret i at inddrage os og helt naturligt fremadrettet vil lade os indgå i det videre arbejde i en tæt dialog med politikerne. Det er vi glade for«, siger formanden.

Helene Simoni Thorup betoner, at det netop også er formålet med LandsbyForum, dels at landsbyerne har samarbejde med hinanden på tværs, dels i forhold til at samarbejde med kommunens administration og politikerne.

Hun understreger tillige, at LandsbyForum udelukkende er en paraplyorganisation, som varetager de overordnede interesser, man er enige om, mens de enkelte borgerforeninger, landsbylaug og lokalråd står for de lokale sager.

Venter på handleplaner

LandsbyForum blev stiftet i juni og 36 ud af 42 landsbyer er nu medlemmer. De har sammen med Landsbysamvirket givet deres besyv med i arbejdet med udarbejdelsen af den nye politik. Og landsbyerne var enige om en række overordnede emner, som man vil arbejde med. Det blev til et politikpapir på 8 punkter.

»Jeg noterer mig, at mange af tingene er kommet med i landdistriktspolitikken. Der er også mange fine ord, som vi bifalder og bakker op om. Nu venter vi så på, at det bliver til konkrete handleplaner. Det er vigtigt, at der kommer handling bag«, betoner Helene Simoni Thorup.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.