Konservative gi'r bud på alternativt budget

Det Konservative Folkeparti ønsker beslutningen om skattestigninger, der blev vedtaget med budgettet sidste år, sendt til tælling, og samtidig ser partiet gerne, at langt flere områder i kommunen konkurrenceudsættes.

Artiklens øverste billede
Det Konservative Folkeparti ønsker beslutningen om skattestigninger, der blev vedtaget med budgettet sidste år, sendt til tælling, og samtidig ser partiet gerne, at langt flere områder i kommunen konkurrenceudsættes, (udliciteres, red.) end tilfældet er. Pressefoto

Konservative i Skanderborg har onsdag eftermiddag indsendt et alternativt forslag til Skanderborg Kommunes budget for 2022-2025. Et budget, der ifølge Thomas Cordtz, har fokus på på at løse de samme kapacitetsmæssige udfordringer som forligspartierne, der tirsdag offentliggjorde deres forslag.

Dog indeholder Det Konservative Folkepartis budgetudspil væsentlige forskelle i forhold til det forslag - først og fremmest i forhold til skatten.

»I forhold til venstrefløjen, DF og V sætter vi en stopper for yderligere skattestigninger fra 2022,« konstaterer Thomas Cordtz, der også sidste år udvandrede fra budgetforhandlingerne, da flertallet tog beslutningen om skattestigninger i perioden 2021-2024.

Samtidig indeholder de Konservatives budget et ønske om langt mere konkurrenceudsættelse.

Nu har vi i hvert fald gjort det ansvarlige og vist, at der er anden farbar og frem for alt borgerlig vej.

Thomas Cordtz (C)

»Vi har et klart mål om, at kommunen skal blive bedre til at invitere private ind i løsningen af opgaverne,« forklare Cordtz, der også fremhæver friplejehjem og private daginstitutioner, som tilbud de Konservative ønsker flere af.

Tæt på forliget

Ud over det lægger det konservative forslag sig meget tæt på op ad forligspartierne.

»Konservative er helt med på at finansiere dele af anlægsbudgettet med et træk på kassen, og vi lægger op til præcis samme anlægsniveau til skoler, institutioner, samme serviceniveau på de centrale velfærdsområder, samme sikring af kultur- og fritidstilbud og samme fokus på miljø, bæredygtighed og grøn omstilling,« forklarer Cordtz, der også nævner etableringen af en veterankoordinator, et styrket samarbejde med erhvervslivet og større fokus på landsbyer og landdistrikter som vigtige konservative mærkesager.

Alt sammen punkter, der også er med i budgettet fra forligspartierne. Det samme gælder tilskuddet til drikkevandsordningen, der blev sparet væk med budgettet sidste år.

»I forrige budget vedtog flertallet at spare drikkevareordningen væk på kommunens plejecentre. Det gav pludselig de ældre borgere på plejecentrene en uventet lussing på over 5.600 kr. oven i skattestigningerne. Det vil vi ganske enkelt ikke være med til. Derfor har vi indarbejdet en sænkning af døgnpakkepriserne på plejecentrene på 1,6 mio. kr. svarende til det, man sparede, da man fjernede drikkevareordningen,« siger han.

I år indeholder budgetforliget fra forligspartierne en reduktion af døgntaksterne med 300.000 kr.

Men på spørgsmålet om, han forventer at de andre partier stemmer for det konservative forslag, lyder svaret:

»Det skulle undre mig, men nu har vi i hvert fald gjort det ansvarlige og vist, at der er anden farbar og frem for alt borgerlig vej.«

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.