Alternativet er ude af budgetforhandlingerne

Artiklens øverste billede
Ifølge Mira Issa Bloch har Alternativet valgt at trække sig fra budgetforhandlingerne, fordi ambitionerne for den grønne omstilling er alt for lave og resten af budgettet i alt for høj grad er business as usual. Arkivfoto

Alternativets Issa Mira Bloch har forladt forhandlingerne om de næste års budget for Skanderborg Kommune

»I Alternativet gik vi til forhandlinger for at skabe et grønt, nytænkende og socialt retfærdigt budget. Det mener vi slet ikke, vores budget bliver i tilstrækkelig grad, og derfor kan vi ikke skrive under på budgetaftalen,« begunder Mira Issa Bloch beslutningen om at forlade forhandlingerne.

Det er især manglende ambitioner i budgettet i forhold til den grønne omstilling, der blev udslagsgivende for Alternativets exit.

»Vi skal ikke bare tale og skrive om den grønne omstilling, vi skal også finansiere den. Vores klimakrise er så alvorligt, at vi også i Skanderborg skal sætte et betydeligt beløb af på budgettet til at skabe grøn omstilling. Det mener vi langt fra bliver tilfældet,« forklarer Mira Issa Bloch.

Samtidig peger hun på at det med Alternativets øjne er problematisk at have en økonomisk politik, hvor målet for årlige anlægsinvesteringer er 125 mio. kr., og samtidig have et budget, der lægger op til langt mere.

»Det er penge, som går fra drift og varme hænder. Det betyder, at vi kunne have haft mere til drift og varme hænder,« uddyber hun.

»Budgettet er i for høj grad business as usual, og vi mener, vi har brug for nye tanker, initiativer og nye handlinger for at løse de udfordringer, vi har.«

Alternativet vil nu i stedet komme med sit eget bud på et budget for de kommende fire år, der er grønt og socialt ansvarligt.

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen