Enhedslisten Skanderborg har sat endeligt hold til kommunalvalget

Enhedslisten Skanderborg har udvalgt de i alt 9 kandidater, der skal tegne partiet ved det kommende kommunalvalg 16. november.

Artiklens øverste billede
Enhedslisten har valgt i alt 9 kandidater, der skal repræsentere partiet ved kommunalvalget i november. Fra venstre ses Ole Davidsen, Annette Buur, Tine Sædholm Pedersen, Henrik Quist og Peter Kjær. Pressefoto

Hvad angår både alder, køn og geografisk spredning i kommunen, favner Enhedslisten Skanderborg bredt ved det kommende kommunalvalg. Med fire kvinder og fem mænd i alderen 19-74 år, er Enhedslisten repræsenteret i både Låsby, Galten, Hørning, Jaungyde, Tebstrup, Ry, Gl. Rye og Skanderborg. Det er med andre ord et mangfoldigt team, der skal sikre Enhedslisten en stærk stemme i Skanderborg Kommune. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Klimakrisen viser tydeligt, at det kortsigtede fokus på økonomisk gevinst, alt for ofte ender med at være et mareridt for vores omgivelser

Peter Kjær (EL)

Som nummer ét på listen, går nuværende byrådsmedlem, Peter Kjær, efter fire år mere i byrådet. Her vil Peter fortsætte sit store arbejde med at sikre et massivt fokus på de klimaneutrale løsninger, cyklisme og kollektiv transport, grøn omstilling og grøn jobskabelse.

»Klimakrisen viser tydeligt, at det kortsigtede fokus på økonomisk gevinst, alt for ofte ender med at være et mareridt for vores omgivelser. Derfor vil jeg arbejde særlig målrettet for, at vi i Skanderborg Kommune indretter os efter langsigtede og bæredygtige mål for kommunens udvikling,« siger han.

Debutant

Ambitionen er, at han efter valget kan få følgeskab af debutanten, Annette Buur.

Annette, der til dagligt arbejder som havekonsulent, glæder sig til at gøre sin indflydelse gældende i det lokalsamfund, hvor hun de seneste 5 år har boet og levet. Særligt ligestillingsproblematikken og fordelingen af samfundets goder har haft indflydelse på hendes beslutning om at stille sit kandidatur til rådighed for det parti, som hun har været medlem af i en årerække.

»Skanderborg er en rig kommune, hvor vi har råd til at drage ordentligt omsorg for alle kommunens borgere. De, der har brug for støtte til at få et selvstændigt og værdigt liv, skal have det,« siger hun om sin baggrund for nu at gå aktivt ind i kampen for en plads i byrådet.

»Der skal generelt være råd til langt mere hjælp i hverdagen. Vi skal sikre værdighed ved sygdom og nedslidning, vi skal forbedre indsatsen ved udskrivning fra hospitalerne, og så skal vi hæve normeringerne i daginstitutionerne,« afslutter hun.

cns

Læs også

Del artiklen