Venstre ramt af procedure-rod ved opstillingsmøde

En fejl i prioriteringsmetoden ved Venstres opstillingsmøde torsdag i Mesing Forsamlingshus betyder, at Venstre må annullere opstillingsliste.

Artiklens øverste billede
Venstres kandidater til kommunalvalget 16. november samlet til fællesfoto i Mesing forsamlingshus

En fodfejl i den benyttede prioriteringsmetode ved Venstres opstillingsmøde torsdag aften i Mesing Forsamlingshus resulterede fredag i, at den netop offentliggjorte prioriterede opstillingsliste måtte annulleres.

Ved opstillingsmødet måtte hver af de fremmødte medlemmer af Venstre i Skanderborg Kommune peger på fire kandidater i prioriteret rækkefølge. Efter mødet har det dog vist sig, at den fremgangsmøde ikke er korrekt.

Liste trukket tilbage

Derfor måtte partiet fredag træffe den tunge beslutning at trække opstillingslisten tilbage.

»Der er tilsyneladende begået en procedurefejl, og vi har indkaldt til ekstraordinært bestyrelsesmøde tirsdag for at få styr på, hvordan vi håndterer situationen,« oplyser Venstres borgmesterkandidat, Jens Szabo, til UgeBladet

»Det er utrolig træls og ærgerligt. Prioriteringsmetoden er indviklet at få stillet op og svær at forstå, og så sker der sådan noget som det her i kampens hede, og der er blevet klumret i det med optællingen. Vi bliver nok nødt til at indkalde til et nyt opstillingsmøde efter sommerferien,« konstaterer han.

Jens Szabo understreger at det kun er opstillingsrækkefølgen af de 24 byrådskandidater, der måske skal være anderledes.

»Det er stadig de samme kandidater, og i princippet kan man argumentere for, at rækkefølgen på listen er underordnet, da kandidaterne opstilles sideordnet, og det derfor er de personlige stemmer, der er afgørende.«

»Jeg er trods alt glad for, at vi har samlet en række fantastisk gode kandidater, der er fuld af energi, gejst og gå på mod. Folk, der er parat til at gøre en stor indsats for at vi igen får en borgerlig borgmester,« tilføjer Jens Szabo..

»Vi har brugt rigtig meget tid på at finde de rigtige kandidater, og med det her hold af kandidater står vi stærkt. Vi kommer godt rundt i hele kommunen, vi har en god spredning på unge og erfarne, vi har børnefamilierne repræsenteret, vi har fem stærke kvinder, vi har forskellige erhverv. Det er et rigtig godt hold,« understreger han.

Læs også

Del artiklen