Claus Visbye retur på Smukfest: »Jeg vil gerne give lidt tilbage«

Tidligere formand for festivalklubben afviser ambitioner om høje poster, men hylder derimod fællesskabet, som han gerne vil være en del af igen.

Artiklens øverste billede
Claus Visbye, tidligere formand for Skanderborg Festivalklub, glæder sig over at være med til Smukfest i skoven igen. Foto: Per Bille

Det ses og mærkes straks, at det er et kendt ansigt, som tilhører manden, der kommer ind i presseteltet til interview.

Jeg vil gerne give noget af den faglighed, jeg har oparbejdet gennem rigtigt mange år, tilbage ved at sparre med de nye unge, som sidder i enten ledelsen eller på andre poster.

Claus Visbye, bestyrelsesmedlem Skanderborg Festivalklub

Vendte tilbage

Det er da heller ingen ringere end Claus Visbye, som tidligere har stået i spidsen for Skanderborg Festivalklub som formand gennem 10 år og med 17 års erfaring i ledelsen af Smuk-organisationen, da han efter eget ønske stoppede tilbage i 2017.

I januar 2018 blev Claus Visbye direktør for Horsens & Friends, men til manges overraskelse forlød det pludselig i januar 2022, at nu stillede han igen op til bestyrelsen i Skanderborg Festivalklub. Og Claus Visby blev da også valgt på generalforsamlingen i år.

Savnede fællesskabet

Hvilke overvejelser gjorde du dig omkring at stille op igen til bestyrelsen i Skanderborg Festivalklub fem år efter, at du havde forladt den og var kommet godt i gang i dit nye direktørjob hos Horsens & Friends?

»Det var en simpel overvejelse i realiteten, men beslutningen tog lang tid. Jeg kunne mærke, at jeg savnede fællesskabet, og det er jo det, der er så stærkt i foreningen og i Smukfest-regi, at når man en gang er blevet bidt af Smukfest og af det store samvær mellem 16.000 medlemmer, hvor de frivillige skaber et unikt værk hvert eneste år. Jeg kunne mærke, at jeg savnede den del af arbejdet. Det var egentlig det, der var overvejelsen, hvor kan jeg give mit bedste bidrag i mit frivillige arbejde.«

Hvordan har det så været at være menigt bestyrelsesmedlem?

»Det har været så fint, og jeg har jo vidst, hvad jeg gik ind til, ligesom jeg har vidst, at der er andre folk på rollerne, og at rollerne er fordelt anderledes nu om dage. Det er jo som det skal være, og det har jeg det så fint med. Bestyrelsens rolle er jo at være mere tilbagetrukket, og den blander sig ikke i det operationelle plan, men prøver at være med til at sparre sammen med ledelsen på, hvilken retning man skal pege i.

Give noget tilbage

Hvad vil du gerne med din bestyrelsespost?

»Jeg vil gerne give noget af den faglighed, jeg har oparbejdet gennem rigtigt mange år, tilbage ved at sparre med de nye unge, som sidder i enten ledelsen eller på andre poster. Jeg kan også bidrage med, hvad var historikken i foreningen, ligesom jeg gerne vil byde ind med friskhed og godt humør, så vi får noget overskudsenergi, der fører til det smil, den tak og ydmyghed, der er vigtig i skoven. Det vil jeg gerne være med til at give tilbage.«

Når man taler om, at Claus Visbye er vendt tilbage til Skanderborg Festivalklub, så er det nærliggende at spørge, om du har ambitioner om en fast stilling eller formandsposten?

»Nej, det har jeg ingen ambitioner om. Tingene er anderledes nu, og det skal de også være i og med, at der er gået fem år. Jeg har et rigtig godt job i Horsens, som jeg er glad for og et dejligt betroet arbejde dernede med rigtig gode muligheder, så for mig handler det her om simpelt hen om at være en del af et fællesskab, som jeg savnede. Jeg har ikke en ambition på den måde. Så ja, jeg er vendt tilbage, men ikke på den måde.«

Tilbage i skoven

Hvordan er det så at være tilbage i skoven igen til Smukfest?

»Det har været fantastisk at være tilbage efter tre år i coronaens tegn. Alle har ventet spændt, og det er en kæmpe forløsning at være her igen. Men først og fremmest er det fantastisk at mærke, at foreningen og frivilligheden stadig står stærkt på trods af, at der ligesom på andre festivaler har været udskiftning på posterne, ligesom coronakrisen har gjort, at vi lige skal finde de sidste på posterne rundt omkring. Men Smukfest er stadig et stort aktiv for dem, der gerne vil være frivillige. Det er rigtig glædeligt at se,« betoner Claus Visbye.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.