"Tjek landbyråds forslag til alternativ rute 26"

Byrådet gør fælles front med Landsbyrådet Herskind, Skivholme og Herskind Hede og opfordrer trafikordførerne på Christiansborg til at kigge på den alternative linjeføring for rute 26 som landsbyrådet har fremlagt

Artiklens øverste billede
Ifølge borgmester Frands Fischer kan der spares 100 mio. kr. ved at vælge den alternative linjeføring til rute 26, som Landsbyrådet Herskind, Skivholme og Herskind Hede har foreslået. Foto: Michael Wulff

rute 26 Skanderborgs Byråd melder sig nu på banen og støtter op om det forslag til en alternativ linjeføring for rute 26, som Landsbyrådet Herskind, Skivholme og Herskind Hede præsenterede i sidste uge på et borgermøde.

Fredag 23. april sendte byrødderne en opfordring til trafikordførerne på Christiansborg om at løfte blikket fra den linjeføring, Favrskov bakker op om, og kigge nærmere på landbyrådets forslag, der både er en billigere og grønnere løsning end en linjeføring syd om Lading Sø.

Ruten er både miljømæssigt og støjmæssigt en bedre løsning, så vi mener, der er stærke argumenter for at kigge nærmere på forslaget.

Som UgeBladet beskrev i sidste uge, tager landsbyrådets forslag udgangspunkt i Linjeføring Nord, som tidligere er beskrevet i VVM-rapporten fra Vejdirektoratet i 2012, men med en væsentlig ændring:

Inddrager del af Viborgvej

I sin oprindelige udformning krydser Linjeføring Nord Viborgvej ved Voldbyholt. I det nye forslag fra Landyrådet Herskind, Skivholme og Herskind Hede ombygges en strækning på ca. 190 meter af den eksisterende Viborgvej og inddrages som en del af den nye rute 26.

"Vi har gennemregnet forslaget, og det er vores vurdering, at det ikke er dyrere end det oprindelige forslag, som Vejdirektoratet har beskrevet. Sammenlignet med Linjeføring Syd er besparelsen ca. 100 mio. kr., fordi man kan droppe den vejbro, som ellers skulle skære gennem Lading Ådal. Ruten er både miljømæssigt og støjmæssigt en bedre løsning, så vi mener, der er stærke argumenter for at kigge nærmere på forslaget, siger borgmester Frands Fischer.

Byrådet i Skanderborg Kommune har tidligere skrevet til transportminister Benny Engelbrecht for at gøre opmærksom på problemstillingerne ved linjeføringen syd om Lading Sø.

Kræver ny VVM-undersøgelse

Skanderborg byrødder anbefaler trafikordførerne, at der gennemføres en ny VVM-undersøgelse af de oprindelige tre forslag til en linjeføring for rute 26. Den oprindelige VVM-undersøgelse pegede entydigt på den sydlige linjeføring som den, der havde størst negativ indvirkning på miljøet. Et forhold, der ifølge de lokale politikere kun er blevet forværret siden VVM-undersøgelsen i 2012.

Af notatet fra byrødderne til trafikordførerne på Christiansborg fremgår det videre, at det bør være den nye VVM-undersøgelse, der lægges til grund for den videre planlægning.

bo

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.