Politikerne vil ha' mere: Ny politisk 'tur' til Hotel Julsø

Artiklens øverste billede
En skitse over, hvordan Hotel Julsø kan komme til at se ud. Medlemmerne af Økonomiudvalget er dog ikke klar til at sætte gang i byggeriet. Skitse: Arkitektfirmaet Sten Hassager Petersen

Ejerne af Hotel Julsø tripper sammen med Topas Explorer Group for at komme i gang med opførelsen af et nyt hotel til erstatning for det nedbrændte, men de må væbne sig med tålmodighed. Et enigt Økonomiudvalg vil nemlig gerne blive klogere på projektet, inden det sættes i gang.

"Der er vildt mange hensyn at tage til netop det her byggeri. Det gælder bl.a. i forhold til søbeskyttelseslinjen, skoven, Himmelbjerget, turisterne og ikke mindst, at der er tale om en erhvervsvirksomhed," siger borgmester Frands Fischer (S), der er formand for Økonomiudvalget.

Derfor har samme udvalg indbudt folkene bag projektet til det næste udvalgsmøde, hvor der bl.a. skal snakkes om det arkitektoniske udtryk og ambitioner for projektet.

Først derefter kan der indkaldes til det i Skanderborg Kommune obligatoriske borgermøde, hvor både kommune, politikere og alle andre interesserede kan blive klogere på projektet. Og først derefter kan der sættes gang i den politiske proces.

"Som det ser ud nu, er det næppe realistisk at nå et borgermøde inden sommerferien, så vi snakker formodentlig august," siger Frands Fischer.

Læs også

Del artiklen