Debat: Byrådet har skyklapper på i forhold til Tryg

Artiklens øverste billede
Tryg bestemmer for meget i Ry, mener Inge Mikkelsen. Foto: Michael Wulff

Først var der sagen med Ferskvandsmuseet, som måtte lade livet, fordi kommunen og Tryg i symbiose fik lavet en kæmpeparkeringsplads på arealet. Vi blev lovet museet genopstillet andetsteds. Vi savner den smukke røde bygning, der er erstattet af grim asfalt.

Nu har Tryg i fortsat symbiose med kommunen fået lov til at anlægge en legeplads på kommunens grund med delvis finansiering fra kommunens Fællesskabspulje, selv om de kalder den en 'jubilæumsgave' til Ry! Andre kalder det 'bestikkelse'. Deres fortsatte mafiametoder i Ry Øst kan give den tanke. Og Don Corleone tager imod i Udsigten, som ejer han det hele!

Ry-borgerne havde sat næsen op efter et Rema 1000 på Fordgrunden, da det i november i avisen hed:

"Vejen banet for Rema. Politikere udvider plan.

Efter måneders debat om et nyt centerområde gør politikerne det muligt for Rema at få en drømmeplacering i RY."

Jeg selv sammenlignede denne 'drømmeplacering' med Kvicklys ditto på Siimtoften. Dengang igen symbiosen Tryg –Kommune. Biblioteket overtog siden det dyre lejemål i den gamle Brugs på Klostervej.

Tag skyklapperne af, byrådsflertal! Borgerne smiler ikke af symbiosen med Tryg! Det er fandme uhyggeligt!

Symbiosen fortsætter i coronaforåret 2021. Rema kommer til at spise nådsensbrød hos Tryg, som rent tilfældigt ejer arealet i Ry Øst, hvor der skal etableres 'et fælles indkøbsområde'. Hvor tænkes de små forretningsdrivende placeret, når det meste skal væltes og erstattes af 4½ store bygninger? Det er umuligt at læse HVAD! Fordgrunden skal omdannes til boliger. Tryg og kommunen tromler bare frem. Jørn Rydahl bliver sat skakmat i deres spil. Hans UnoX tank og vaskehal er på skitsen blevet nedlagt/stjålet, og flyttet hen på Trygs område. Så skal der ikke megen fantasi til at forestille sig, at det bliver en Ok tank, den tredje i byen. Vupti, så har Tryg også Monopol på benzinsalg i Ry. En vaskehal som Tryg længe har kæmpet for at få, er også i hus.

Det fortjener Ry-borgerne ikke. Skanderborg Kommunes uanstændige fremfærd i denne sag ligner det, vi oplevede i Ry med vedtagelsen af lokalplanen for Ry Bytorv 2. Først lovede borgmester Jørgen Gaarde, at den ikke blev vedtaget, men på Byrådsmødet skete det alligevel. Nu er det samme sket med Fordgrunden. Først loves Ry-borgerne ét, men politikerne løber fra deres løfte. Ryborgerne er i oprør. Lytter det politiske flertal igen ikke til borgernes protester?

For at bevise at byrådsflertallet ikke er i lommerne på boligspekulationsforetagendet Tryg kunne Byrådet vende tilbage til at give Rema dens og borgernes ”drømmeplacering” på Fordgrunden. Hvordan boliger der skulle give bedre trafikforhold end et Rema 1000 begriber jeg ikke.

Ry-borgerne ønsker at købe deres juleand i Rema 1000 i år og ikke om flere år, som planskitsen tyder på. Vi får KONKURRENCE i detailhandlen, Trygs næsten MONOPOL forsvinder. De vil i mindre omfang kunne tryne de mindre forretningdrivende, som da Ry Boghandel måtte lukke pga. høj husleje hos Tryg og bogsalg i Kvickly. Det er sjovt nok væk. Sådan har Kvickly det nemlig: - De indfører nye varegrupper til skade for de små. Erantissen, Kandis Pølsemanden og Ry Hotels delikatesse har prøvet det, når Kvickly overtager deres centrale varegrupper og sælger til lavere pris!

Tag skyklapperne af, byrådsflertal! Borgerne smiler ikke af symbiosen med Tryg! Det er fandme uhyggeligt!

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.