Røde løber rullet ud for UCS10-elever

Humøret var tårnhøjt, da UCS10 mandag genså sine elever efter måneders udfrivillig "juleferie"

Artiklens øverste billede
der ventede eleverne på UCS10 en varm velkomst mandag morgen med rød løber, morgenbrød og hygge i klasserne. Foto: UCS10

Genåbning Den røde løber var rullet ud og skoleleder Anders Jepsen stod klar i døren til at tage i mod, da UCS10 - Skanderborg Kommunes 10-klassecenter - mandag tog imod sine elever efter flere måneders nedlukning.

"Hold nu k..., det er dejligt, vi er på vej mod en almindelig hverdag igen. Det vi hører fra de unge er, at man savner hverdagen. Den er bare ekstra god, når man har oplevet corona-nedlukningen. Og vi har haft fuld knald på velkomsten," understreger Anders Jepsen.

Sammen med de øvrige lærere tog han mandag morgen imod den ene halvdel af eleverne med morgenbrød og juice, og derefter stod den ellers på hygge og samvær i klasserne. Kun 50 pct. af eleverne må møde op på en gang, og derfor skiftes klasserne til at møde ind en uge ad gangen.

Jeg tænker faktisk, at mange af eleverne også gerne vil i gang. Vi kan ikke se bort fra, at der er et stort fagligt efterslæb efter nedlukningen

Og allerede nu er det planlagt at gentage velkomsten med rød løber og morgenbrød næste mandag, når den anden halvdel af eleverne møder ind.

"Vi har været i gang med at planlægge genåbningen, siden Nord- og Vestjylland genåbnede, så vi havde hurtigt en plan klar, da der blev givet melding om, at eleverne må vende tilbage. Vores struktur udfordrer os, fordi eleverne i den ene halvdel af dagen er i deres stamklasse, og resten af dagen er på valghold. Derfor har vi også haft gang i den helt store bud-logistik, så eleverne møder ind og har klassetid den første halvdel af dagen, og derefter sendes hjem, hvor de virtuelt kobler sig på deres valghold," forklarer skolelederen.

Den mindst dårlige løsning

"Det er den mindst dårlige beslutning, for eleverne må kun være sammen med de andre elever i deres klasse, og ikke samtidig møde kammeraterne på valgholdet. Men det er det muliges kunst."

Den helt store udfordring på UCS10 såvel som kommunens 18 folkeskoler er spørgsmålet om test. Skanderborg Kommune har allieret sig med Skanderborg Jobcenter om ansættelse af 20 nye testmedarbejdere, der er blevet uddannet til at kvikteste eleverne med næsebors test.

"Det kommer til at foregå sådan, at vi kommer med en kraftig opfodring til at lade sig teste, men det er ikke et krav. Vi får seks testpersoner ind tirsdag og torsdag, som tester eleverne klassevis. Og det bliver med den korte næse-testpind," kommer det beroligende fra Anders Jepsen.

UCS10-eleverne kan se frem til to ugentlige omgange næseborstest for corona. Det er dog frivilligt, om man vil lade sig teste. Foto: UCS10

Meget at indhente

Selvom de første dage vil handel meget om det social i gensynet med klassekammeraterne, lægger Anders Jepsen ikke skjul på, at der er meget at indhente.

"Det bliver en balancegang den første uge. Nu når alle klasser lige at møde ind en uge hver inden påske. Men der er jo et skema, og det faglige er også vigtigt. Jeg tænker faktisk, at mange af eleverne også gerne vil i gang. Vi kan ikke se bort fra, at der er et stort fagligt efterslæb efter nedlukningen," understreger han.

Eleverne på UCS10 skal op i dansk og matematik både skriftligt og mundtligt - og især det sidste giver kriller i maven hos nogle, da det er en prøveform, de ikke fik prøvet sidste år, da eksamen også da var ændret på grund af corona.

"Det næste skridt for os i genåbningen er at strukturere tiden, så eleverne både får det faglige udbytte, men også når at opleve de ting, de havde set frem til på UCS10. Normalt er hele maj et oplæg til at gå til eksamen. Sådan bliver det ikke i år, hvor der kun er fire eksaminer. Så hvad der ellers skal ske i den periode, det er vi i fuld gang med at se på. De skal opleve noget nærvær og være så meget sammen som muligt og så skal vi se, om vi kan gennemføre nogle af de fede aktivitetsdage, der ellers er blevet udskudt."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.