Idrætsfolk skal udvikle idrætten og fællesskabet på Fælleden

Byrødderne afsatte på sidste byrådsmøde 400.000 kr. til at sætte gang i udviklingen af Fælleden som idrætscenter

Artiklens øverste billede
Udviklingspotentialet er enormt på Fælleden. Det mener Skanderborg Idrætsråd og de syv lokale idrætsforeninger, som skal være tovholdere på et forprojekt om udvikling af området til et egentlig idrætscenter. Arkivfoto

idrætscenter Skanderborg Fælled rummer både rådhus, borgerservice, politistation og en multifunktionel dobbelthal under samme tag. Men potentialet for den 20.000 kvm. store bygning og området omkring er langt større, og såvel byrødder som idrætsforeninger i området ønsker at udvikle Fælleden til et egentligt idrætscenter.

På byrådets seneste møde besluttede byrødderne at støtte op om projektet med 400.000 kr. til et forprojekt, der skal samle og beskrive ideerne til udviklingsplanen. Tovholder på forprojektet er Skanderborg Idrætsråd som sammen med syv lokale idrætsforeninger vil bruge det næste halve år til at samle og udvikle idrætten, foreningslivet og faciliteterne på Fælleden.

Stort ønske om udvikling

Kommunen har nemlig valgt at lade foreningerne få ansvaret for projektet. Formand for Skanderborg Idrætsråd, Karsten Aagaard, understreger dog, at alle skal involveres.

"Der er et klart ønske om en fysisk udviklingsplan for området. I udarbejdelsen af den ønsker vi at inddrage så mange interessenter som muligt. Borgere, uddannelsesinstitutioner, kommunale enheder, erhvervsliv, kulturliv og andre interessenter skal involveres," siger han i en pressemeddelelse til UgeBladet.

Arbejdsgruppen ønsker blandt andet, at Fælleden skal bære præg af en mangfoldighed af idræt og aktiviteter samt være et knudepunkt for idræt og motion i Skanderborg.

Faciliteter trænger til kraftig opgradering

Formand for FC Skanderborg og medlem af arbejdsgruppen, Jens Højmark, ser særligt frem til mere nerve og liv i området omkring Fælleden.

"Vi ønsker at skabe et foreningsrum, som kan favne mange interesser og målgrupper i Skanderborg. Når vi står i samlet flok med seks andre foreninger og Skanderborg Idrætsråd, er det hele nemmere. En enkelt forening kan ikke gøre det alene," understreger han.

"Faciliteterne trænger til en kraftig opgradering – vi har eksempelvis ikke et ordentligt klubhus. Det er derfor en ekstra motivation for mig og resten af FC Skanderborg at få stablet et fælles klubhus for alle foreninger på benene. Det vil skabe nerve og liv, som vi i øjeblikket savner. På grund af den lange nedlukning er vi ekstra motiverede for at skabe et fantastisk område omkring Fælleden," tilføjer Jens Højmark.

Foruden FC Skanderborg, har HI Skanderborg Badminton, Skanderborg Håndbold, Skanderborg Tenniscenter Fond, Skanderborg Taekwondo Klub, Skanderborg Trailbuilders og HI Skanderborg MTB en repræsentant i arbejdsgruppen, som har valgt at samarbejde med DGI Østjylland om opgaven.

bo

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.