Stor vækst i antallet af private arbejdspladser i Skanderborg Kommune

Andelen af private arbejdspladser er på to år steget med 5,7 procent i Skanderborg Kommune - næsten dobbelt så meget som på landsplan. Væksten skyldes ikke mindst lokale industrivirksomheder, som eksporterer i stor stil

Artiklens øverste billede
Aarhusianske Steffen Ramsgaard har netop etableret fødevarevirksomheden In Foods ApS i Låsby. Han forventer at skulle ansætte 10-15 personer inden for de næste år.

Der er godt gang i hjulene hos mange virksomheder i Skanderborg Kommune.

I perioden 2017-2019 er der skabt mere end 1000 nye private arbejdspladser i Skanderborg Kommune. Det er en stigning på 5,7 procent (til 20.972 private arbejdspladser i 2019), hvilket er den højeste vækst i Østjylland og mere end dobbelt så meget som på landsplan.

Det viser tal fra analysen 'Frekvens - kommunale nøgletal for Business Region Aarhus', som netop er offentliggjort.

Lokale arbejdspladser

Industrien er den branche, der udgør den stærkeste specialisering i Skanderborg Kommune med en fjerdedel (5.370) af de knap 21.000 private arbejdspladser. Andelen af industriarbejdspladser 70 procent højere i Skanderborg Kommune end på landsplan.

Fra 2017-2019 er beskæftigelsen inden for industrien vokset med 6 procent mod 3 procent på landsplan.

"Vi har både små og store industrivirksomheder, som oplevet vækst i disse år. Det er glædeligt, fordi det giver flere arbejdspladser og fremgang i kommunen. På trods af corona er det overordnede billede, at vores virksomheder er driftige og i rigtig god gænge," siger borgmester Frands Fischer i en pressemeddelelse.

Mere end 500 eksport-virksomheder

Ifølge de seneste tal har mere end 500 virksomheder i Skanderborg Kommune eksport.

Det er især industrivirksomheder, der sælger til udlandet. 41 procent af industrivirksomhederne eksporterer – det er næsten tre gange så mange som erhvervslivet som helhed.

Det er lige fra store internationale firmaer med hovedsæde i Skanderborg Kommune som Kamstrup og AVK til mindre industrivirksomheder.

Erfaren med eksport

Skanderborg-virksomheden The Army Painter, der fremstiller maling til brætspils- og krigsspilsfigurer, har eksport til mere end 50 lande. 97 procent af salget er eksport.

The Army Painter har netop vundet Dansk Industris Initiativpris.

Da jeg sendte ansøgningen ind til Skanderborg Kommune, gik der ikke mere end 14 dage, før jeg havde en byggetilladelse

En anden virksomhed, der har fokus på eksport, er fødevareproducenten In Foods ApS, der netop har etableret sig i Skanderborg Kommune.

"Vores ambition er at være den største leverandør af burgerbøffer og frikadeller til det danske food-servicemarked samtidigt med, at vi eksporterer til Sverige, Tyskland og England," siger stifter af virksomheden Steffen Ramsgaard.

Han er godt bekendt med eksport. Han var med til at grundlægge pepperoni-virksomheden DK-Foods, som han solgte til Danish Crown i 2018. Virksomheden omsatte for 400-500 mio. kr. om året, og mere end 95 procent af salget var til udlandet.

Konstruktiv dialog

Den 3500 kvadratmeter-store burgerfabrik i Låsby stod færdigbygget i januar i år. At det lige blev Låsby og dermed Skanderborg Kommune, var ikke givet på forhånd.

"Jeg havde flere lokaliteter i spil, men det blev Låsby, fordi det er tæt på Aarhus, og fordi kommunen agerede hurtigt og konstruktivt," siger Steffen Ramsgaard og fortsætter:

"Jeg bad om, at de samlede dem, der giver byggetilladelse, miljøgodkendelse og hvad der ellers skal til, når man skal bygge en fødevarevirksomhed. Få dage senere var jeg til møde med alle de relevante fagfolk, og i det efterfølgende forløb havde jeg én fast kontaktperson. Da jeg sendte ansøgningen ind til Skanderborg Kommune, gik der ikke mere end 14 dage, før jeg havde en byggetilladelse," siger han.

Når In Foods’ produktionsapparat om et par år, er helt oppe i gear, kan der produceres 15.000-20.000 tons bøffer om året.

I dag har In Foods fem ansatte, og Steffen Ramsgaard forventer, at virksomheden skal ansætte 10-15 personer inden for de næste år.

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.