Trailcenteret er tilbage på sporet

Nu stiler byrødderne mod en placering ved Fælleden

Artiklens øverste billede
Sådan her forestillede man sig trailcenteret skulle se ud, da en placering ved FDF Sletten var i spil. Den plan måtte opgives. I stedet ser byrødderne nu på mulighederne for en placering ved Fælleden.

outdoor Efter politisk håndslag på årets sidste byrådsmøde i december 2020 om at puste fornyet liv i ideen om et trailcenter, er Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget nu nået et skidt videre: Man har set sig lun på en placering ved Anebjerg/Fælleden.

Valget stod mellem Ryhallerne og Anebjerg/Fælleden, men på grund af det kommende skolebyggeri ved Ry Hallerne faldt valget ud til Fælledens fordel.

Er de 2,4 mio. kr. tabt?

Det store spørgsmål er nu, om de 2,4 mio kr., Lokale og Anlægsfonden havde lovet i støtte til projektet, dengang der var tale på en placering ved FDF Sletten, stadig er penge, Skanderborg kan regne med.

De penge var nemlig betinget af, at man kom i gang med et byggeri inden udgangen af 2020. 

”Vi blev i udvalget overraskede ovenpå budgetforhandlingerne, da vi fandt ud af, at de penge, der havde været reserverede til et trailcenter var inddraget, fordi man ikke troede, det nogensinde ville blive til noget. derfor tog vi sagen op igen i udvalget og spurgte resten af byrådet i december. Og nu ser det heldigvis ud til, at vi er enige om at arbejde videre for et trailcenter," siger udvalgsformand Tage Nielsen (R).

"Vi håber, Lokale og Anlægsfonden vil være med på en ny placering og stadig støtte projektet. Vi skulle være vendt tilbage inden 31. december, men vi går ud fra, det er ok med placeringen ved Fælleden og det er det, vi arbejder videre med nu. Administrationen vil udarbejde materiale til Lokale og Anlægsfonden bestyrelsesmøde 1. marts, så vi kan få afklaret det," tilføjer han.

Trailcenter mødte heftig lokal modstand

Ifølge Tage Nielsen gav placeringen i Ry for mange udfordringer, fordi der ikke var lokal opbakning til projektet blandt lodsejerne.

"Vi har arbejdet med trailcenteret halvandet år uden at finde en lokation, hvor det var muligt at gennemføre projektet uden heftig lokal modstand. Så nu har vi altså valgt et andet sted end Ry. Næste skridt er naturligvis at undersøge, om vi kan få folkelig opbakning til en placering på Fælleden. Det er helt afgørende, at der er det," understreger Tage Nielsen.

I følge udvalgsformanden er det et krav fra Lokale og Anlægsfonden, at der skal være et vist aktivitetsniveau i et område, før Lokale og Anlægsfonden vil støtte opførelsen af et trailcenter.

"Derfor er Anebjerg og Fælleden et godt valg, da der i forvejen er et mange aktiviteter i området. Vi er i fuld gang med at gøre Fælleden til et midtpunkt for sportslige aktiviteter, og her passer trailcenteret godt ind, så det ikke kun er håndbold og fodbold." 

Om et kommende trailcenter ved Fælleden skal være helt så stort som det, der var planer om ved FDF Sletten, er ifølge Tage Nielsen ikke sandsynligt.

"Der er allerede mange af de understøttende servicefunktioner ved Fællende, så jeg tænker ikke, det bliver helt så stort. Det bliver nok af en anden og mindre karakter og derfor sikkert heller ikke så dyrt." 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.