Bæredygtige Boomerang-poser på dit lokale bibliotek

På Skanderborg Kommunes biblioteker skiftes alle plasticposer nu ud med bæredygtige Boomerang poser syet af genbrugsstof

Biblioteksbrugere i Galten kender det allerede: Her har man ud fra ideen 'lån og læg tilbage' længe kunnet låne stofposer til transport af bøger til og fra biblioteket. Og nu udvides tiltaget til at omfatte alle fire biblioteker i kommunen.

Da der skal mange stofposer sat i cirkulation, vil folkene bag gerne invitere lånere, brugere af bibliotekerne og borgere med i fællesskabet om at sy nye poser af genbrugsstof og efter den australske model for ”Boomerang Bags”.

Derfor søger stedet nu flere forskellige ting, heriblandt: Frivillige til at sy, bomuldsstof (brugbart sengetøj, duge, bomuldsstof som alligevel ikke bliver brugt) og sytråd.

Hvis du vil hjælpe til og sy derhjemme, har du to muligheder.

'Gør-det-selv-pakker' er lavet, hvor alt er klart; stoffet er groft klippet til og en syvejledning er vedlagt. Alt du skal gøre er at hente en 'Gør-det-selv'pakke' på dit lokale bibliotek, tage den med hjem, sy muleposen og returnere den færdigsyet pose, når du er færdig

Hvis du allerede har noget stof, du gerne vil donere, så følger du blot syvejledningen, som kan findes på bibliotekets hjemmeside. Du afleverer efterfølgende den færdigsyede pose. Du skal have et stoftryk med teksten 'Lån og læg tilbage'. Den skal du hente på dit lokale bibliotek, og ellers kan den monteres efterfølgende.

Gør-det-selv pakker kan afhentes efter aftale på mail, skriv til louise.gronlund@skanderborg.dk eller heidi.primdahl.jakobsen@skanderborg.dk.

mj

Publiceret 09 March 2021 08:00