Eleverne på skolerne i Herskind, Stilling og Virring, kan se frem til bedre cykelforhold på vej til skole. Foto: PR

Eleverne på skolerne i Herskind, Stilling og Virring, kan se frem til bedre cykelforhold på vej til skole. Foto: PR

Flere sikre skoleveje på vej

Godt nyt til skoleelever: Nu bliver det endnu bedre at cykle i Herskind, Virring og Stilling

Det skal være sikkert og trygt at cykle i skole. Det er nemlig sundere end at køre med mor og far, og derfor investerer Skanderborg Kommune årligt i projekter, der forbedrer trafiksikkerheden ved kommunens skoler.

I år er det eleverne på Herskind, Stilling og Virring skoler, der kan se frem til bedre cykelforhold. I Virring bliver det slut med at køre i mørket.

Det er rigtig vigtigt, at vi også klæder eleverne på til at bruge de muligheder, de har, for selv at færdes i trafikken

I Herskind bliver en populær cykel- og gangsti forbundet med et fodgængerfelt ved byens hovedvej. Og i Stilling skal de store gravemaskiner i gang med et større cykelstiprojekt ved skolen, fortæller projektleder Jette Schmidt fra Skanderborg Kommune:

"Det er lidt forskellige typer projekter, vi går i gang med, men de har alle sammen en ting til fælles: Nemlig at børnene i endnu højere grad får mulighed for selv cykle eller gå i skole og føle sig trygge," siger hun.

Trafik og adfærd følges ad

Trafiksikkerhedsprojekterne gennemføres i tæt samarbejde med skoler, forældre og elever, og de fysiske forbedringer bliver bakket op af information og undervisning om blandt andet trafiksikkerhed og adfærd i trafikken.

En stor del af informationsarbejdet sker gennem Skanderborg Kommunes mangeårige trafikindsats "De Ualmindelige", som har fokus på at lære eleverne at færdes sikkert i trafikken på egen hånd.

"Det er rigtig vigtigt, at vi også klæder eleverne på til at bruge de muligheder, de har, for selv at færdes i trafikken. For der er ingen tvivl om, at rigtig mange børn og unge faktisk gerne vil cykle i skole," siger Jette Schmidt.

De seneste otte år er der investeret i alt 22 millioner i tiltag, der forbedrer trafiksikkerheden ved kommunens skoler. I år er der afsat en million kroner til formålet, og byrådet har netop godkendt årets planlagte projekter.

Fakta

Tiltag for sikre skoleveje i 2021

  • Ved Herskind Skole forlænges den dobbeltrettede sti fra Ladingvej til fodgængersignalanlægget på Langelinie
  • Ved Virring Skole installeres belysning på en 130 meters strækning på Toftegårdsvej
  • Ved Stilling Skole etableres en dobbeltrettet cykelsti og en kys-og-kør-lomme til af- og pålæsning langs Baldersvej
  • Skanderborg Kommunes trafiksikkerhedskampagne "De Ualmindelig" fortsætter i hele 2021
  • Endelig er der også afsat midler til trafiksikkerhedstiltag ved Låsby Skole (Låsby Hovedgade). Projektet afventer dialog med byens borgerforening og beboerne i området.

Publiceret 08 March 2021 09:30