Fællesskabets Hus indeholder 72 nye demensvenlige plejeboliger. I byggeriet er der også sundhedsklinik, café, pétanquebaner, køkkenhaver og orangeri. Foto: Thomas Illemann

Fællesskabets Hus indeholder 72 nye demensvenlige plejeboliger. I byggeriet er der også sundhedsklinik, café, pétanquebaner, køkkenhaver og orangeri. Foto: Thomas Illemann

Hæder:

Fællesskabets Hus nomineret til Årets Sundhedsbyggeri

Kåringen af Årets Sundhedsbyggeri er i fuld gang og Fællesskabets Hus i Ry er blandt de fire nominerede

byggeri Fire livsbekræftende projekter er i spil til Årets Sundhedsbyggeri, der har til formål at sætte fokus på at dele vigtig viden om de nyeste og bedste løsninger indenfor indretning og byggeri af fremtidens plejeboliger, hospitaler og sundhedshuse, så rammerne støtter bedst muligt op om patienter, personale og pårørendes behov.

Ud over Fællesskabets Hue er også Skovvang DemensCentrum i Aarhus, Skovvang II Demensplejecenter i Allerød og Strandbakkehuset, Børne- og Ungehospice i Rønde nomineret til prisen.

Prisen uddeles til dét nye byggeprojekt, der vinder både fagjuryens og folkets hjerter. Afstemningen kører frem til 16. marts.

"De fire nominerede byggerier får alle på hver deres måde lys, liv og lindring til at gå op i en højere enhed på fornem vis med sansestimuli og naturens livsforstærkende kraft i centrum," skriver firmaet Nohrcon, der står bag kåringen, i en pressemeddelelse.

bo

Fællesskabets Hus i Ry stod færdigt i 2020. Foto: Thomas Illemann

Fællesskabets Hus i Ry stod færdigt i 2020. Foto: Thomas Illemann

Fakta

Fællesskabets Hus

Fællesskabets Hus indeholder 72 nye demensvenlige plejeboliger. I byggeriet er der også sundhedsklinik, café, pétanquebaner, køkkenhaver og orangeri. Visionen omkring Fællesskabets Hus er at skabe et levende hus i samspil og fællesskab med lokalsamfundet. Byggeriet er delt op i mindre enheder. Der er direkte forbindelse til trygge, indre gårdrum. I gårdhaverne og rundt om bebyggelsen er der opholdszoner, stier, køkkenhave, højbede, bålplads, petanquebaner, udendørs fitness, legeplads og en multibane.

Der er mindre opholdsrum og nicher, som giver plads til ro og det mindre fællesskab. Der er også større opholdsarealer til forskellige aktiviteter med plads til flere personer. For eksempel åbner husets hjerte, café- og torveområdet, op mod lokalsamfundet og inviterer både ældre og yngre ind. Beboerne kan deltage i fællesskaberne på deres vilkår – enten aktivt eller observerende på afstand.

Du kan afgive din stemme på: da.surveymonkey.com/r/aarets-sundhedsbyggeri-2021. Afstemningen kører frem til 16. marts

Publiceret 04 March 2021 08:55