Skanderborg Kommune er en af 13 kommuner, som har fået penge fra Sundhedsstyrelsen til en ekstra demensindsats. I Skanderborg går pengene til Fleksibelt frirum. Pressefoto

Skanderborg Kommune er en af 13 kommuner, som har fået penge fra Sundhedsstyrelsen til en ekstra demensindsats. I Skanderborg går pengene til Fleksibelt frirum. Pressefoto

Nu kan demens-ramte familier få et pusterum om aftenen

'Fleksibelt frirum' skal give pårørende ekstra aflastning

Som en af de første kommuner tilbyder Skanderborg nu demens-aflastning om aftenen. Målet er at give borgere med demens gode oplevelser gennem samvær og sansestimulation, f.eks. via sang eller fælles madlavning, og ikke mindst at give de pårørende et nødvendigt frirum.

Nu er der godt nyt til personer med demens og deres pårørende i Skanderborg Kommune.

En hjælpende hånd

Fra maj tilbyder kommunen 'Fleksibelt frirum', som et supplement til de velkendte demens-tilbud i Skanderborg Kommune i dagtiden.

Det giver borgere med demens mulighed for et frirum til oplevelser, aktiviteter eller afslapning sammen med andre. Samtidig er det en hjælpende hånd til de pårørende, som forsøger at få hverdagen til at hænge sammen.

"De pårørende er en overset gruppe, som er vigtig at have sig for øje. Hjemmeboende borgere med svær demens kan have svært ved at være alene i længere tid, og dermed kan partneren have svært ved at få plads til egne interesser og bekendtskaber, som er vigtige for at opretholde et godt liv. Ofte kan der være brug for et pusterum efter almindelig kontortid, og derfor er vi glade for, at vi nu også kan tilbyde aflastning om aftenen," siger Anders Rosenstand Laugesen, formand for Socialudvalget, i en pressemeddelelse.

Publiceret 04 March 2021 13:42