Kenneth Bjerg er klar til at genåbne sin Mr-.Butik mandag 1. marts. Foto: Sonne

Kenneth Bjerg er klar til at genåbne sin Mr-.Butik mandag 1. marts. Foto: Sonne

Yes: Vi må åbne igen - og vi er SÅ klar

1. marts må mange butikker genåbne

Af
Claus Sonne

"Vi er så klar til at gi' den en skalle."

Ordene kommer fra Kenneth Bjerg, indehaver af Mr.-butikken på Adelgade i Skanderborg - en af de tøjbutikker, der må genåbne 1. marts.

"Det er da noget af det mest positive, der er sket i et godt stykke tid," konstaterer Kenneth Bjerg på en måde, så man kan høre den bevidste underdrivelse.

Han er spændt på, hvad der sker på mandag.

"Jeg håber naturligvis, at der kommer folk i butikken igen. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har en del varer, vi gerne vil af med. Nu har vi fx lige haft rigtig vinter, men der kunne vi jo ikke komme af med vores vintertøj," lyder det.

Kenneth Bjerg regner også med at se en del kunder, der skal have byttet deres julegaver.

"Vi tager det hele med oprejst pande - og glæder os over, at der igen kommer penge i kassen og et flow af kunder i butikken. Det har i den grad været savnet," fastslår Kenneth Bjerg og tilføjer:

"Det er da ingen hemmelighed, at det har været frusterende at stå med en lukket butik, mens andre butikker har kunnet holde åbent, fordi de har en bestemt type varer. Men det er ikke noget, vi har været herre over. Og nu er fokus på genåbningen på mandag. Og ja, det er stadig meget usikkerhed i forhold til corona, men lige nu vælger jeg bare at glæde mig over, at butikken igen kan åbne."

Fakta om genåbningen

  • Butikker, der er mindre end 5.000 m2, genåbner med skærpede kvadratmeterkrav i en begrænset periode. Det gælder dog ikke for butikker, der ligger i storcentre.
  • Varehuse og andre store butikker, der er overstiger 5.000 m2, kan holde åbent for et »meget begrænset« antal handlende, hvis man bestiller tid.
  • Udendørs kulturinstitutioner kan genåbne. Men de besøgende skal kunne fremvise en negativ coronatest, som ikke er mere end 72 timer gammel.
  • Forsamlingsforbuddet bliver hævet fra 5 til 25 ved udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi.

Publiceret 24 February 2021 13:30