"Har du en god idé indenfor affaldssortering, grøn transport, vedvarende energi, genbrug, mindre madspild eller noget helt sjette? Så kan det være, du skal søge Skanderborg Kommunes Klimapulje," lyder opfordringen fra klimamedarbejder Maria Molde. Pressefoto

1 mio. kr. klar til grønne projekter

Klimapuljen, der skal sætte skub i den grønne omstilling i Skanderborg Kommune, har ansøgningsfrist 1. marts

klima Det er nu, du skal til tasterne, hvis du har en god ide til et grønt projekt og gerne vil have del de penge, kommunen har sat af til projekter, der fremmer den grønne omstilling i Skanderborg Kommune. Puljen, der i år er på 1 mio. kr., har ansøgningfrist 1. marts.

For at komme i betragtning, skal der skrives en ansøgning, og til den har Maria Molde, klimamedarbejder i Skanderborg Kommune, nogle gode råd.

Hvis du allerede har en færdig idé til et grønt projekt, og ved præcist hvad der skal ske, hvis du får penge fra puljen, så er det ligetil. Pressefoto

Hvis du allerede har en færdig idé til et grønt projekt, og ved præcist hvad der skal ske, hvis du får penge fra puljen, så er det ligetil. Pressefoto Studio Empreinte - stock.adobe.com

"Det vigtigste er, at man har læst puljens kriterier grundigt og sikret sig, at ens projekt passer til kriterierne. Og så er det også en god ide, at have læst klima-, energi- og ressourcepolitikken. Det lyder tungt, men den er hurtigt læst," fortæller hun i en pressemeddelelse til UgeBladet.

"Et andet godt råd, er at tænke over, hvad du gerne vil opnå, fremfor det, du gerne vil lave. På den måde sikrer du dig, at projektets formål passer til puljens formål. Og måske viser der sig en endnu bedre måde at nå målet på end den første idé," opfordrer hun og tilføjer, at det er vigtigt at være konkret i ansøgningen..

"Man skal helst beskrive så konkret som muligt, hvem der gør hvad hvornår. På den måde kan man sandsynliggøre, at ens plan er realistisk."

Hvis du allerede har en færdig idé til et grønt projekt, og ved præcist hvad der skal ske, hvis du får penge fra puljen, så er det ligetil. Er du ikke helt så langt i processen, og måske bare har en idé på nuværende tidspunkt, så er det ifølge Maria Molde måske en god idé at nedskalere projektet og søge om en mindre portion penge til en form for pilotprojekt.

"Man kan søge om penge til at afprøve en idé. Hvis det så virker godt, kan man lave en større ansøgning til næste ansøgningsrunde. På den måde kan man styrke fremtidige ansøgninger ved at bygge dem op omkring erfaringer fra tidligere udgaver af projektet," forklarer hun.

bo

Fakta

Klimapuljen

Klimapuljen giver støtte til initiativer, der bidrager til at indfri målstæningerne i Skanderborg Kommunes Klima-, energi- og ressourcepolitik. Har du spørgsmål til Klimapuljen eller brug for vejledning til din ansøgning, kan du kontakte team Grøn Skanderborg på tlf. 8794 7176.

Du kan læse mere om Klimapuljen og dens kriterier på www.skanderborg.dk/klimapuljen

Publiceret 24 February 2021 19:00