Søren Juhler har selv lagt stemme til lydbogen. Den anden stemme er hans kones, nemlig Annette Juhler Kjær. Pressefoto

Søren Juhler har selv lagt stemme til lydbogen. Den anden stemme er hans kones, nemlig Annette Juhler Kjær. Pressefoto

Årets fantasyroman til børn og unge 'Tidens Fange' som lydbog

Søren Juhlers opvækst tæt på Ringkloster har givet inspiration til romanen

Lydbog Nu kan 'Tidens Fange - Xanas Bog 1' af Søren Juhler fås som lydbog indtalt af forfatteren selv og hans ægtefælle Annette Juhler Kjær. 'Tidens Fange' er en ungdomsroman om at føle sig udenfor. Romanen udforsker venskaber, der opstår på trods, Danmarkshistorien, tidsrejser og mysterier.

Søren Juhler har sammen med Annette Juhler Kjær, der huskes af mange som studievært på både DR og TV2, indtalt 'Tidens Fange - Xanas Bog 1' som lydbog. Han har valgt, at der skulle to stemmer til at indtale Tidens Fange, der både foregår i nutiden og i middelalderen. Søren Juhler selv har indtalt den del, der foregår i nutiden, mens Annette Juhler Kjær har indtalt den del, der foregår i middelalderen. På den måde kan lytteren høre forskel på de to tider.

'Tidens Fange' handler om Dante. Han er 14 år og ved næsten alt om universet og flyvende fortidsvæsener. Men han har ingen venner, føler sig udenfor og bliver mobbet. En dag oplever han et uforklarligt nordlys, og det tvinger ham til at overtale klassekammeraterne Lucy og Storm til at hjælpe ham med at løse mysteriet. For hvor kommer det mærkværdige nordlys fra? Lucy og Storm deler overhovedet ikke Dantes interesser, og de synes, han er en nørd.

Det går op for den umage gruppe, at det blå nordlys er et signal fra fortiden og et spor efter en forbrydelse så grum, at den får voldsomme konsekvenser i dag. Men er signalet et råb om hjælp fra pigen Xana, der levede for tusind år siden, eller et varsel om, at de næste terrorister kan komme fra middelalderen? Det udforsker Dante, Lucy og Storm i romanen.

gs

Fakta

OM FORFATTEREN

Søren Juhler er 62 år, bor i København, men er opvokset på landet uden for Skanderborg tæt på Ringkloster. Her blev der fortalt røverhistorier om munkene, der boede på Kalvø midt i Skanderborg Sø. De gravede angiveligt en tunnel over til nonnerne på Ringkloster for mange hundrede år siden, og måske er det derfor, at der er mange munke og tunneler i fantasyromanen Tidens Fange? Han har arbejdet som journalist på TV2 Nyhederne i 25 år. Privat er Søren Juhler gift med Annette Juhler Kjær. Sammen har de to sønner, Gustav og Vilhelm på 30 og 23 år.

Publiceret 23 February 2021 09:00