Både Inger Straarup og hendes kontaktperson, Dorte Mortensen, glæder sig til mere liv i Fællesskabets Hus. Foto: Grethe Bo Madsen

Både Inger Straarup og hendes kontaktperson, Dorte Mortensen, glæder sig til mere liv i Fællesskabets Hus. Foto: Grethe Bo Madsen

Ja-tak til vaccine og mere liv i Fællesskabets Hus

Går alt efter planen er samtlige beboere i Fællesskabets Hus vaccineret mandag i denne uge. 91-årige Inger Straarup ser frem til flere besøgende

Af
Grethe Bo Madsen

corona "Jeg synes ikke, det har været så slemt. Der er jo blevet passet godt på os her, og jeg har haft besøg af mine to døtre. Men jeg har været et par ture på Sjælland og besøge mine oldebørn, og måtte hver gang i isolation, når jeg kom hjem, og det har været hårdt sådan at være helt isoleret. Så ind imellem har humøret da været en tur i kælderen," fortæller 91-årige Inger Straarup, der fredag benyttede de lempede besøgsrestriktioner for Fællesskabets Hus i Ry til at få sig en snak med UgeBladet, mens hun fik ordnet sit hår i plejecenterets frisørstue.

Ingers kontaktperson, Dorte Mortensen, som tager sig kærligt af Ingers lokker, ser også frem til, at der nu kommer flere gæster og pårørende til de ældre.

"Som medarbejder glæder jeg mig rigtig meget til at der åbnes mere op. Det har været hårdt kun at tale med pårørende igennem telefonen. Jeg glæder mig til igen at få den der vigtige kommunikation ansigt til ansigt, for det betyder så meget for et godt samarbejde," understreger hun.

Lille men glædeligt skridt

Men selvom restriktionerne nu er lempet, så gør det ikke den helt store forskel endnu, understreger Birte M. Andersen, distriktsleder i ældreplejen.

"Det er et beskedent, men glædeligt fremskridt. Før måtte man have besøg af to udvalgte i sin egen bolig og op til fem i besøgsrum. Nu må man have besøg af fem," konstaterer hun.

"Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg synes, vi står i en meget speciel situation, for samtidig med at alle er meget bekymrede for, hvad der sker med den engelske corona-variant - se bare, hvad der sker i Kolding - så er der et massivt pres politisk for at regeringen skal lukke mere op. Jeg forstår begge vinkler. Derfor er jeg også glad for den store opbakning blandt de ældre beboere her i huset til vaccinen. Det betyder, at vi har opstartet vaccination af 100 pct. af beboerne. Det giver tryghed, og det er blandt andet derfor, vi nu kan begynde at åbne mere op," forklarer hun.

"Hvornår vi igen må invitere indenfor i fællesskabet, det er de ringen, der kan sige noget om endnu. Jeg tror, der sidder rigtig mange ældre ude i deres egen bolig, som i den grad savner at komme ind i fællesskabet. Så jeg håber, vi kan åbne dørene, når borgere over 65 år er vaccineret."

Publiceret 22 February 2021 17:30