Skanderborg Kommune er gået i gang med at opbygge en testkapapcitet, der skal bruges, når grundskoleeleverne skal tilbage i skole. Foto: Jens Dresling Ritzau/Scanpix

Skanderborg Kommune er gået i gang med at opbygge en testkapapcitet, der skal bruges, når grundskoleeleverne skal tilbage i skole. Foto: Jens Dresling Ritzau/Scanpix Ritzau Scanpix

Fischer: Fokus på testkapacitet

Af
Claus Sonne

Mandag var landets borgmestre indkaldt til møde på Christiansborg med flere ministre. Skanderborg Kommunes repræsentant var dog direktør Lone Rasmussen, da borgmester Frands Fischer (S) var optaget.

"Det var et godt møde, der dog ikke bød på noget konkret," fortæller Frands Fiscer, der er er blevet briefet af Lone Rasmussen.

"Hovedbudskabet var, at kommunerne skal igangsætte tiltag, så vi er klar til at teste de grundskoleelever, der forventes at komme tilbage i skole snarest. Den situation tog vi i Skanderborg bestik af allerede før vinterferien, og lige nu har vi 8 testere klar. Vi skal dog op i nærheden af 30, men det er vi ret fortrøstningsfulde i forhold til at nå," siger borgmesteren.

Tirsdag er det statsministeren, der har sendt bud efter borgmestrene, og her er det Frands Fischer, der deltager.

"Modsat mandagens møde, som der blev indkaldt til med meget kort varsel, har tirsdagens møde været planlagt et godt stykke tid," konstaterer Frands Fischer.

Publiceret 22 February 2021 14:30