Slut med at kigge langt efter besøgende. Fra i går blev besøgsrestriktionerne ophævet på fem af kommunens plejecentre. De resterende fem følger trop 1. marts.

Slut med at kigge langt efter besøgende. Fra i går blev besøgsrestriktionerne ophævet på fem af kommunens plejecentre. De resterende fem følger trop 1. marts. Foto: Adobe Stock

Ud af corona-isolationen: Nu må de ældre igen få besøg på plejecentrene

Halvdelen af Skanderborgs plejecentre ophævede besøgsrestriktionerne torsdag, mens resten følger efter 1. marts. Krav om mundbind og små grupper gælder fortsat

Torsdag 18. februar blev besøgsrestriktionerne ophævet på fem af Skanderborg Kommunes plejecentre, og mandag 1. marts åbnes der op for besøg på de resterende fem plejecentre. Det sker, fordi smittetrykket i Skanderborg Kommune er relativt lavt, og fordi størstedelen af beboerne på plejecentrene er blevet vaccineret.

Det oplyser Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse.

De generelle regler for at mindske smittespredningen i samfundet gælder fortsat på plejecentrene. Det betyder, at du skal holde to meters afstand, bære mundbind på fællesarealer og hos den du besøger, når reglen om to meters afstand ikke kan overholdes.

Du skal også blive hjemme, hvis du har symptomer. Samtidig anbefaler kommunen at du som besøgende løbende lader dig teste. Du skal også være opmærksom på, at forsamlingsloftet på fem personer fortsat er gældende.

Kommunen opfordrer til, at besøgende kontakter det relevante plejecenter, inden de kommer på besøg, da der kan være særlige lokale forhold, det er vigtigt at være opmærksom på.

På følgende plejecentre er besøgsrestriktionerne ophævet:

Fællesskabets Hus i Ry

Lokalcenter Dalbogård i Gl. Rye

Lokalcenter Søndervang i Låsby

Plejecenter Kildegården i Skanderborg

Plejecenter Møllehjørnet i Skanderborg

På følgende plejecentre ophæves besøgsrestriktionerne 1. marts:

Plejecenter Bøgehaven i Galten

Lokalcenter Tjørnehaven i Galten

Lokalcenter Præstehaven i Hørning

Plejecenter Dagmargården i Skanderborg

Specialcenter Baunegården i Tebstrup

bo

Publiceret 19 February 2021 13:00