567 borgere har fået eller får brev med tilbud om vaccine i denne omgang. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

567 borgere har fået eller får brev med tilbud om vaccine i denne omgang. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Opfordring:

Hjælp med at køre ældre til vaccination

567 ældre over 85 år i Skanderborg Kommune skal vaccineres i denne uge

scorona Fredag, lørdag og søndag i denne uge begynder vaccinationen af borgere i målgruppe 3, der omfatter borgere i eget hjem over 85 år. 

567 borgere har fået eller får brev med tilbud om vaccine i denne omgang, og derfor opfordrer Skanderborg Kommune nu pårørende eller tætte kontakte til borgere i målgruppen til at hjælpe de ældre med at bestille tid og køre dem til vaccinationsstedet i Landsbyen Sølund i Skanderborg.

"Det er en stor logistisk udfordring at koordinere transporteren til og fra vaccinationscentret, og vi ved, at nogle er mere trygge ved at blive transporteret af en pårørende i egen bil i stedet for i en bus med flere passagerer. Derfor beder vi pårørende og tætte kontakter om at hjælpe med transporten, hvis de har mulighed for det," skriver kommunen i en pressemeddelelse.

I Skanderborg Kommune bor 850 borgere over 85 år i eget hjem. I første omgang er der dog kun 567 doser vaccine til rådighed. det betyder, at det ikke er alle i gruppen, der kan blive vaccineret med det samme. Der arbejdes på højtryk for at skaffe de ekstra vacciner, lyder det fra kommunen.

bo

Publiceret 09 February 2021 16:00