Der er allerede over 20 frivillige, der har meldt sig som indkøbshjælpere i Gl. Rye. Foto: Anders Foss

Der er allerede over 20 frivillige, der har meldt sig som indkøbshjælpere i Gl. Rye. Foto: Anders Foss

Hverdag med corona:

 Vi-hjælper-hinanden indkøbshjælp i Gl. Rye

Det strømmer til med frivillige, der vil være indkøbshjælpere i Gl. Rye

Af
Grethe Bo Madsen

corona-hverdag Opbakningen til en netop lanceret indkøbshjælp i Gl. Rye er imponerende stor. hurtigt meldte 15 frivillige indkøbshjælpere sig på banen og nu er man nået op på 21 hjælpere.

Bag initiativet med indkøbshjælp står Dagli’Brugsen i Gl. Rye, der ville finde en løsning til dem, der her under corona har problemer med de daglige indkøb.

"Måske er man i isolation på grund af Covid-19, eller måske prøver man at undgå at udsætte sig selv for smitte," forklarer Søren Glasius, der sammen med to andre i Dagli'Brugsens bestyrelse, Annette Egelund Kristensen og Anna Poulsen, har udviklet og koordinerer den nye hjælpeordning.

For at få hjælpe til at købe ind skal man sende en mail med navn, telefonnummer og adresse til indkoeb@glrye.dk. Og har man lyst til at hjælpe andre med at handle, skal man udfylde et lille skema på glrye.dk/indkoeb.

"Så sørger vi for, at en hjælper ringer til en, der gerne vil have hjælp til indkøb, og parterne kan så selv aftale nærmere," fortæller Søren Glasius, der understreger, at alle adresser, telefonnumre og navne slettes igen, så snart nedlukningen er ovre.

Ideen med indkøbshjælp har ligget og boblet siden den første nedlukning i foråret 2020.

"Dengang lagde vi ideen i skuffen igen, da Danmark dengang ret hurtigt åbnede op igen. Nu er situationen en anden. Endnu har ingen bedt om hjælp, og det er jo på sin vis godt, men tingene kan hurtigt ændre sig her i coronatiden," konstaterer siger Søren Glasius.

 

Fakta

Indkøbshjælp

  • Har du brug for hjælp til at købe ind, så send en mail til indkoeb@glrye.dk. Husk at oplyse din navn, adresse og telefonnummer
  • Vil du hjælpe andre med at købe ind, så udfyld skemaet på www.glrye.dk/indkoeb

Publiceret 05 February 2021 18:30