Rød asfalt i Skanderborg midtby falder ikke i alles smag. Arkivfoto

Rød asfalt i Skanderborg midtby falder ikke i alles smag. Arkivfoto

Cykelstiprojekt har fået antallet af cyklister til at eksplodere

Cyklisterne bruger i langt højere grad end hidtil Adelgade i Skanderborg

Trafik Rød asfalt i Skanderborg midtby falder ikke i alles smag. Men den tydelige markering af, hvor vejbanen slutter og cykelstien begynder, har en stor, positiv effekt på cykeltrafikken i centrum. Det viser en ny analyse, som COWI har lavet for Skanderborg Kommune.

Trafikanalyser i midtbyen viser, at antallet af cyklister efter ombygningen er steget med 37 % i området ved Danske Bank og op mod 59 % i området ved Bloms Butikker. Samtidig er antallet af biler i de to områder faldet med lige under 20 %.

Ændringerne lader til også at påvirke oplevelsen af at cykle i Skanderborg midtby. I en separat undersøgelse, hvor Skanderborg Kommune har spurgt 2.389 borgere i byen, om de føler sig mere trygge ved at cykle i centrum, svarer 57 % ja til, at den ombyggede del af Adelgade nu virker mere tryg.

"Det er utroligt glædeligt. Skanderborg midtby har været decideret farlig at færdes i som cyklist på grund af vejens forløb, og det har med garanti afholdt nogle skanderborgensere fra at tage cyklen ned at handle. Men nu ser vi, at cykeltrafikken vokser, og jeg håber, at den positive effekt fortsætter, når vi inden længe går i gang med ombygningen af Adelgades sydlige del," siger formand for Miljø- og planudvalget i Skanderborg Kommune, Claus Leick (F).

Publiceret 02 February 2021 08:00