Beboere og nysgerrige potentielle tilflyttere bliver mødt af denne hjemmeside, når de kigger på De 7 Dale. Foto fra de7dale.dk

Beboere og nysgerrige potentielle tilflyttere bliver mødt af denne hjemmeside, når de kigger på De 7 Dale. Foto fra de7dale.dk

Færre Til Salg-skilte:

Landsbyer fyldes op

Landsbyerne i De 7 Dale nord for Skanderborg er inde i en positiv udvikling

Af
Michael Wulff

LANDSBYER På hjemmesiden hos De 7 Dale, som omfatter landsbyerne Nørre Vissing, Veng, Søballe, Jeksen, Mesing, Foerlev og Hårby, er der en side til ejendomsmæglerne.

"Men antallet af boliger til salg er stærkt faldende," siger formand Jørgen Schytter, De 7 Dale.

Han bor selv i Veng, hvor et hus tidligere godt kunne stå med Til Salg-skiltet i flere år. Den udvikling er vendt.

"Nu går salget strygende," fortæller han.

Nær land og by

Hvordan bliver de nye familier modtaget i området nord for Skanderborg, spørger Uge-Bladet Skanderborg.

Hos landbyerne i Ejer Bjerge lidt syd for Skanderborg har man netop indført en velkomstpakke med praktiske oplysninger og lidt produkter fra lokale erhvervsdrivende.

"Det har vi hørt om her i De 7 Dale. Men vores landsbyer har hver deres borgerforeninger, som vi i De 7 Dale ikke skal konkurrere med. Vi har i stedet skabt den fælles hjemmeside, som rummer en masse information. Og gennem den og facebook har vi fået en større stemme, som vi ikke havde tidligere," siger Jørgen Schytter.

"Men vi vil gerne give den en ekstra tand for at gøre området endnu mere attraktivt for dem som er her, og dem som kommer til."

"Vi er jo helt tæt på naturen og alligevel nær byerne."

Publiceret 26 January 2021 09:00