Nicklas Nielsen er klar til 24-timersklassikeren Daytona 30.-31. januar. Foto: Ferrari Media

Nicklas Nielsen er klar til 24-timersklassikeren Daytona 30.-31. januar. Foto: Ferrari Media

Nicklas Nielsen klar til debut i 24-timersløb

Den danske Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen fra Hørning skyder 2021 i gang med sin debut i 24-timersløbet på Daytona 30.-31. januar

Nicklas Nielsen fra Hørning har for længst bevist, at han er en af Ferraris nye unge stortalenter. Den 23-årige danske fabrikskører vandt den prestigefyldte Challenge-serie i 2018, nappede mesterskabet i European Le Mans Series i 2019 - og sikrede endeligt Am-kørertitlen i 2020-udgaven af World Endurance Championship. 2020 blev også året, hvor Nielsen debuterede på Le Mans og, til især de danske fans begejstring, kunne stille sig på podiet i GTE Am-klassen i den benhårde klassiker.

"Det har været tre fantastiske sæsoner med det mest legendariske mærke indenfor motorsport. Ved siden af VM-titlen var min debut på Le Mans i år uden tvivl ét af min karrieres højdepunkter indtil videre. Nu starter jeg endnu en sæson op med en anden 24-timersklassiker, og jeg ser frem til at prøve kræfter med Daytona," lyder det fra Nicklas Nielsen i en pressemeddelelse.

Det er Nielsens team fra World Endurance Championship, AF Corse, som har placeret den hurtige dansker i en Ferrari 488 GT3, hvor han sammen med fabrikskollegaen Daniel Serra og de to nykårede mestre i Italian GT Championship, Simon Mann og Matteo Cressoni, skal forsøge at vinde Daytona-løbet GTD-klassen – målt på antallet af biler den største klasse i IMSA-serien.

Det har været tre fantastiske sæsoner med det mest legendariske mærke indenfor motorsport

24-timersløbet på Daytona International Raceway anses for at være den amerikanske pendant til Le Mans.

"Daytona er ét af de løb, man som sportsvognskører enormt gerne vil køre. Og vinde, naturligvis. Når det er sagt, så bliver det uden tvivl en hård kamp. Jeg stiller op som debutant i et felt af mange erfarne IMSA-kørere. Heldigvis har jeg en stærk makker i form af Daniel Serra, som jo har hentet to Le Mans-sejre i Pro-klassen, og som har kørt flere Daytona-løb," lyder det fra Nicklas Nielsen.

"Derudover har vi Matteo Cressoni, som også har flere års GT-erfaring og en række 24-timersløb bag sig, og som sammen med vores fjerde kører, Simon Mann, tog titlen i det italienske GT-mesterskab i år. Det tyder på et stærkt lineup."

Den amerikanske klassiker flages endeligt grønt lørdag 30. januar kl. 21.40 dansk tid.

Publiceret 23 January 2021 10:00