Nu kan medarbejdere i institutioner på børne-området i Skanderborg Kommune blive kviktestet og på 15 minutter have svar på, om de er smittet med coroan-virus.

Nu kan medarbejdere i institutioner på børne-området i Skanderborg Kommune blive kviktestet og på 15 minutter have svar på, om de er smittet med coroan-virus. Foto: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland.

Nu skal det gå kvikt: Skanderborg Kommune øger brugen af kviktest

Medarbejdere på dagtilbud og i skoler i kommunen tilbydes nu kviktest, efter at der torsdag er åbnet op for muligheden. En mobil testenhed kommer på bestilling og tester medarbejderne

Nu kan alle offentlige, private og selvejende institutioner på børne-området i Skanderborg Kommune, bestille en mobil testenhed til at komme teste medarbejderne og på 15 minutter have svar på, om medarbejderne er coronafrie eller ej. 

De første fem institutioner i Skanderborg Kommune får besøg af den mobile enhed fredag. Yderligere institutioner har allerede bestilt test i næste uge, og det forventes at institutioner i de kommende dage og uger vil booke de mobile enheder til at kvikteste medarbejderne.

Kviktesten er et godt supplement til PCR-testen og et vigtig våben i kampen mod COVID-19, oplyser koncernchef for Børn og Unge Søren Buch.

"Styrken ved testen er, at den hurtigt kan give os et aktuelt indblik i smittebilledet blandt grupper af medarbejdere. Er der positive test blandt medarbejderne, sætter vi gang i en egentlig smitteopsporing med yderligere testning," forklarer han.

Frivilligt om man vil testes

Det er frivilligt om medarbejderne ønsker at gøre brug af kviktest. Borgmester Frands Fischer forventer, at efterspørgslen bliver stor.

"Jeg er glad for, at vi nu også kan imødekomme et ønske fra mange af vores medarbejdere i børnehaver og på skoler med nødundervisning, og jeg vil opfordre til, at så mange som muligt til at tager imod tilbuddet om test, så vi udnytter alle de kviktest, vi får stillet til rådighed. Det er vigtigt, at vi får smittetrykket ned, nu hvor vi kan regne med, at den mere smitsomme variant af corona breder sig," understreger Frands Fischer. 

Skanderborg Kommune tilbyder også kviktest til medarbejdere på handicap- og psykiatri-området. Medarbejderne på ældre-området tilbydes PCR-test to gange ugentligt. Her har Skanderborg Kommune iværksat sit eget interne test-setup, hvor medarbejdere fra andre afdelinger blandt andet hjælper til med den administrative del, så medarbejderne på plejecentre og i hjemmeplejen kan tilbydes test to gange ugentligt.

KL opfordrede onsdag aften alle kommuner til at rekvirere så mange kviktests, som det er muligt at få fat på. Det sker, efter at private leverandører tirsdag aften meldte om større kapacitet af kviktest end de 14.000 enheder, kommunerne tidligere har fået oplyst.

bo

Publiceret 22 January 2021 11:11