Røde tagsten ligger klar til afhentning, hvis nogen skulle stå og mangle dem. Pressefoto

Røde tagsten ligger klar til afhentning, hvis nogen skulle stå og mangle dem. Pressefoto

Intern byttebørs blandt institutionerne skal skabe mere genbrug

Skanderborg Kommunes institutioner kan nu sende brugte ting i cirkulation til kollegerne i stedet for at smide dem ud eller lade dem samle støv i kælderen

Tagsten og papirhåndklædedispensere. Gule mursten og computerskærme. Alt sammen brugt men i fin stand - og til fri afhentning efter aftale. Institutionerne i Skanderborg Kommune har fået deres egen interne byttebørs til brugte ting.

"Det er kommunens børnehaver, skoler og plejehjem, der nu har en ekstra mulighed for at genbruge," fortæller Nana Møller Clausen fra Skanderborg Kommunes bygningsafdeling i en pressemeddelelse.

For gode til at smide ud

"Vi fornemmede, at mange institutioner, især skolerne, er rigtig gode til at gemme på ting, der er for gode til at smide ud, selvom de ikke selv har brug for dem længere. Derfor har vi nu lavet den her løsning på intranettet, hvor man nemt kan lægge tingene ind, så andre kan overtage dem og give dem nyt liv," forklarer Nana Møller Clausen.

Lige nu kan man for eksempel byde ind på en bunke røde tagsten i fin form, nogle skærme med harddisk, der har været brugt til hjemmetræning, eller 15 dispensere til papirhåndklæder, hvoraf de fem har lidt malingpletter.

"Det er en fin start, men jeg håber selvfølgelig, at der kommer mange flere ting derind, for eksempel i forbindelse med nyindretning eller oprydning. Ofte står tingene jo bare og fylder, så på den her måde kan institutionerne i stedet hjælpe hinanden ved at sende de gode ting videre," siger Nana Møller Clausen.

Den interne byttebørs åbnede på kommunens intranet for en måned siden.

Publiceret 21 January 2021 09:00