Louise Waagner, formand for skolebestyrelsen på Hørningskolen, foran Pavillon 5 på Gl. Sølund. Udsigten til, at skolen skal flytte dertil, udløser hovedrysten.

Louise Waagner, formand for skolebestyrelsen på Hørningskolen, foran Pavillon 5 på Gl. Sølund. Udsigten til, at skolen skal flytte dertil, udløser hovedrysten.

Hørningskolens bestyrelse:

 Pavillon 5 er det dårligst tænkelige tilbud...

Skolebestyrelsen føler sig ikke hørt i flyttesag

Af
Claus Sonne

"Der er gået noget helt galt".

Sådan siger Louise Waagner fra Stjær. Hun er formand for skolebestyrelsen på Hørningskolen, der er udset til at rykke til Pavillon 5 på Gl. Sølund. Det scenarie er, ifølge skolebestyrelsen, det værst tænkelige.

"Faktisk har jeg ikke mødt nogen, ud over politikerne, der mener, at det her er en god idé," siger Louise Waagner, der som resten af skolebestyrelsen føler sig snydt ved udsigten til at sende deres børn til en bygning, der, set med bestyrelsens øjne, ikke kan være dårligere indrettet. Og det handler især om, at bygningen er i flere etager.

"Vi kan ganske enkelt ikke få øje på goderne for vores børn i Pavillon 5. Vi snakker om børn, hvor mange ikke kan gå på trapper, hvorfor de ikke selv kan forlade bygningen, hvis de er på 1. sal. Og hvad hvis der opstår brand. Hvordan vil man få børnene hurtigt ud af en bygning med trapper og elevator," spørger Louise Waagner, der blandt meget andet også mangler svar på, hvor på matriklen der skal være en legeplads.

Jeg tænker, at politikerne lidt ser vores børn som affald, som personer man ikke får gavn af senere i livet

Skolebestyrelsen, der blev valgt i foråret 2020, føler ikke, at man har været 'med' i processen.

"Vi vidste godt, at Sølund var i spil, men det er først i efteråret 2020, at det går op for folk, at Pavillon 5 er i spil. For vi har bare hørt om Sølund. Vi skriver så et høringssvar, hvor vi meget tydeligt siger, at Pavillon 5 er det værst tænkelige scenarie. Det samme gør skolen. Derefter regner vi med, at der kommer en dialog, men det sker ikke. Og pludselig har Byrådet vedtaget en ny skolestruktur."

Hvad tænker du om, at politikerne peger på en bygning, som I kalder den værst tænkelige løsning?

"Jeg tænker, at politikerne lidt ser vores børn som affald, som personer man ikke får gavn af senere i livet. Og at de ved, at der med denne type børn ikke er ret mange andre muligheder for os forældre," siger Louise Waagner og tilføjer:

"Vi tror stadig på, at vi kan komme i dialog med politikerne om rammerne. For vi har ikke noget imod at flytte til Sølund, bare det ikke bliver til Pavillon 5 eller et andet sted med flere etager."

Publiceret 19 January 2021 16:30